içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İyiki Tanımışız Saffet Kayayı

20. Dönem (1995- 1999) Doğru Yol Partisi'nde birlikte milletvekilliği yaptığımız, 2000 yılından itibaren komşum dostum arkadaşım olan Saffet Kaya ve ailesini yakından tanıdım.

İyi ki tanımışız !

Gücü, kuvveti, enerjisi, hizmet aşkı (özellikle Ardahan ve çevresi) memleket sevdası, vatanseverlik duygusu çok yüksek olan Saffet Kaya'yı yazmak öyle kolay olmasa gerek.

Cengiz Han'ın soyundan geldiği iddia edilen Tolstoy diyor ki: Acı hissediyorsan canlısın, başkalarının acısını hissediyorsanız insansınız diyor. Bu söz Saffet Kaya'ya çok uygun düşüyor. Rahmetli babası Şemsi amca bir gün bize " Ben varlıklı biriyim Saffet'e siyaseti bırak, işin başına geç diyorum. İşin başına geçseydi holding sahibi olurduk ama o siyaseti tercih ediyor, Ardahanlılara hizmet etmeyi tercih ediyor" dedi. İşte Saffet Kaya tam da Tolstoy'un tarif ettiği gibi bir insan. Ankara ile Ardahan arası 1300 kilometre, bizler Saffet Bey ile aynı apartmanda ikamet etmemize rağmen Ardahan halkı Saffet Kaya'yı bizden daha çok görüyorlar.

Bunun dışında komşulukta hiçbir kusuru yok. Komşuları olarak kendisine ailesine Allah'tan sağlıklı uzun ömürler dilerken, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de parlamenter olarak Saffet Kaya'yı görmek isteriz.

Yusuf Bacanlı
Milletvekili Eğitimci Bürokrat Siyasetçi

Bu yazı 122668 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum