içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Baba Dostu Saffet Kaya

20, 21 ve 23 dönem Ardahan Millet Vekili;
Okullar, öğrenci yurtları, öğrenci okutma, su, yol, köy hizmetleri, hastane, sağlık.... Vb hizmetler peki sadece bu bilinenler kadarmıdır Saffet KAYA?
   

Neden "BABA DOSTU" diye adlandırılır? 


23 Ekim 1962'de dünyaya gelen ve memleket türküsünü gönlüyle söyleyen bir şahsiyet. Ülküsü memlekete hizmet etmek olan ve lafta değil icraatta olan değerli insan. Varlıklı bir aileden gelmesine mütevellit Vekilliğin Özlük haklarını elinin tersiyle iten bir şahsiyet, Neden ve Nasıl " BABA DOSTU"  diye adlandırılıyordu?


   Cevabını bizzat öğrenmek için 16 şubat 2022 tarihinde kendisini arayıp ziyaret etmek istediğimi söyledim. Evet doğru okudunuz telefonla aradım. Herkesin arayıp ulaşıyorum dediği ve ziyaretine gittiği Sayın Vekili bende aradım. Görüşme talebimi kabul etti ve özel ofisinde beklediğini gelmemi istediğini söyledi. Gittim kendimi tanıttım daha çocukluğumdan babamdan anlatmaya başladı hayranlık ve şaşkınlıkla onu dinliyordum. Nerden bilebilirdi beni babamı onca nüfuz onca köy onca insan onca hane Nereden? Nasıl? Neden Şaşırıyordum ki 30 yılı aşkın süredir siyasi tecrübe ve onlarca dost biriktirme Saffet KAYA'yı  "BABA DOSTU" yapan şeydi. Bir hikaye anlatmak isterim siz değerli okuyucularıma;


   II. Selim döneminde Mimar Sinan 80 yaşındayken 1574 yılında Selimiye Camisini inşa eder. Caminin içerisine aydınlatmak için gaz lambaları koyar bu lambalardan çıkan hisler his odasında toplanır ve hacca giden develerin boyunlarına asılır develer döndüklerinde boyunlarından kaplar çıkarılır ve "His Mürekkebi" olur. Rivayet odurki bu mürekkep dönemin en kıymetli mürekkebidir. Peki bu konunun ne alakası vardır Sayın KAYA ile?


Bu memlekette "BABA DOSTU" diye anılmışsa bir insan, Siyaset ve Siyaset biliminin bitmeyen mürekkebidir o güzel insan. Bu yüzden herkeste telefon numarası vardır herkes istediğinde arayıp ulaşıyordur. Tanışma fırsatı bulup sohbetinden ve misafir perverliğinden ziyadesiyle memnun kaldığım Sayın Vekilim Saffet KAYA'ya saygılarımı sunuyorum...
       

TARİHÇİ YAZAR/ARAŞTIRMACI/P. M.

                  YUNUS GÜRLER

Bu yazı 105262 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum