içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Tam merkezde duran bir Saffet Kaya var!

Patenti Ardahan'a ait bir marka.

Siyaset duayeni büyük bir lider.Sadece 20.21. ve 23. dönemin en genç, en çalışkan vekili değil, halkını bir arada tutmaya çalışan,onların  dertleriyle dertlenen, yeri geldiğinde elini değil,  gövdesini taşın altına koyup, yeri geldiğinde son sözü söyleyip raconu kesen adam gibi adam!

Bir eli Ahıska'daki kardeşlerimiz de, bir taraftan Amerika'da yaşayan Ahıska Türkleri konseyi Onursal başkanlığını yapıp,Ahıskalı kardeşlerimizin dertlerine çözüm bulmaya çalışırken,diğer taraftan Ardahan'da İstanbul'da,Ankarada,İzmir'de ve yurdun her köşesinde yaşayan ister hemşheri ister yurttaş herkesin sorununu tek tek dinleyip çözüm bulmaya çalışan,geçmişte gerek devletin imkanları gerek kendi öz sermayesi ile yaptığı onca hizmetin yanında hala bugün memleketime,milletime nasıl hizmet edebilirim diye kafa patlatan bir gönül ve hizmet adamıdır aynı zamanda Saffet Kaya.

Diğer taraftan ülkede bir seçim gündeme gelince,hemen ibrelerin kendisine döndüğü, gözlerin kendisine çevrildiği siyasetin ağır toplarından,duayenlerinden olan birisi. 

Kimi Siyasi partinin vekillik teklif etmek için fırsat gözettiği, kiminin de rakip olur mu acaba diye terlediği,seçilmek isteyen bir belediye başkanının ya da milletvekilinin de icazet aldığı, fikir teatisinde bulunduğu bir kanaat önderidir aynı zamanda.

Yıllar içerisinde Siyasette kirlenmiş onca siyasetçi ve bürokrat göz önündeyken temiz siyasetin de simgesi olmuştur Saffet Kaya ismi.Aynı zamanda bir iş insanı olarak diğer örneklerinin aksine yatırımının büyük bir bölümünü kendi memleketine yapmış olan, oradaki istihdama büyük katkı sağlayan, aynı zamanda iyi bir iktisatçı iyi bir sanayici ve iş insanıdır. 

Bundan sonraki süreçte Sayın Saffet Kaya kendisine yöneltilen teklifleri veya onu tekrar Yüce meclisin çatısı altında görmek isteyen halkının çağrısını ölümlü değerlendirir mi bilmiyorum, fakat bildiğim tek şey şudur!

SAFFET KAYA memleketin dağlarına da halkının gönlüne de büyük harflerle ismini yazdırmıştır.Bugün ben varım dediği takdirde halkın büyük bir teveccühü ile karşılaşacağına şüphe yok.Çünkü onu insanlar hizmetleriyle eserleriyle olduğu kadar yüce gönüllü babacan duruşuyla da her zamankinden daha fazla seviyor.

Son olarak Ardahan'ımız için ülkemiz için, Saffet Kaya gibi nice Vatan evlatlarının yetişmesini,onun yolundan gidip şerefli bayrağı vatan burcuna dikmesini temenni eder saygılar sunarım..

 

Bu yazı 92422 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum