içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Gerçek Vekil Doğru İnsan Saffet KAYA

1974 Ankara doğumlu, aslen Adana’lı bir kardeşinizim. 1992 - 2017 yılları arasında inşaat, tekstil, dış ticaret ve hızlı tüketim ürünleri pazarında farklı şirketlerde muhasebe, finans, dış ticaret ve satış departmanlarında, 25 yıllık bir iş tecrübesi ile birlikte, 2017 yılı başında, 2014 yılında eşimle birlikte kurduğumuz şirketimizde ticari hayata atıldım.   

       

Milletvekili, siyasetçi veya politikacı bir tanıdığım veya yakınım olmadı, bunun için bir çabamda olmadı. Açıkçası çok da samimi olduklarına inanmam. İster ön yargı deyin, ister bu anlamda yakınımda olan kimse olmamasından, nasıl düşünürseniz. Bu düşüncem, geçtiğimiz sene bir vesile ile  hayatımıza giren Sn. Saffet Kaya’yı tanımamla, onun şahsında değişti. 

        

Milletvekili veya bakan, bir şekilde siyasetin içinde olan insanların bırakın seçmenlerine, genel anlamda haklarını ve hukuklarını korumakla görevli ve yükümlü oldukları halka karşı görevlerini yeterince yerine getirdiklerine inancım yine de yok. Ancak, Sn. Saffet Kaya’yı yakinen tanıyıp, takip etme ve bir seçmen ve birey olarak değerlendirme fırsatım oldu. Karşıma; babadan devir aldığı ticareti kardeşi ile birlikte devam ettirip, belki de çok daha büyütme imkanı varken, bu konuda samimiyetine ikna olduğum, 26 yaşında siyasete atılmış, 30’lu yaşlarından başlayarak 3 dönem  Milletvekili olmuş, mecliste temsil ettiği insanlar adına çeşitli komisyonlarda aktif rol ve görevler almış, seçim bölgesinde bir çok yatırımın gerçekleşmesinde önemli rol almış, bu anlamda yetemediği yerlerde seçmenine verdiği sözü tutabilmek adına kendi cebinden harcayarak memleketinin eksiklerini giderebilmek adına mücadele etmiş, çok başarılı bir meclis idare amirliği yapmış ve bu görevinde pek de örneği görülmemiş bir şekilde bütçe fazlası vererek, halkın parasını kendi cebindeki parayı harcarmış gibi değerlendirerek ortaya çıkan fazlayı genel bütçeye iade etmiş. Yönetimsel doğruları savunmuş, yanlışlara kesinlikle karşı çıkmış ve itirazlarını her ortamda yüksek sesle dile getirmiş. Bence büyük başarılara imza atmış bir insan çıktı.

       

Tabi bu başarılı siyasi hayatın yanında vekil olduğu ve olmadığı dönemlerde kendisinden yardım isteyen seçim bölgesinden olsun olmasın kapısını çalan istisnasız herkese Konya’lı, Niğde’li, Urfa’lı, Antep’li, Balıkesir’li derdi, sıkıntısı olan herkese kapısını ve gönlünü açması, yardımcı olabilmek adına verdiği mücadele ve çabayı ayrıca takdire şayan buluyorum. Ticari faaliyetimiz gereği ülkemizin her tarafında irtibatlarımız bulunmakta, gittiğim her şehirde onu tanıyan, adını duymuş, konuşmuş, bir şekilde müşkülü için kendisinden destek istemiş o kadar çok insan tanıdım inanın hayret edilecek bir durum benim için. Bir vesile ile tanıdığım bir kaymakam, kendisinin bursu ile okuduğunu anlattı sonrasında öğrendim ki, kamu veya özel sektörde çalışan, eğitimi ve kariyeri aşamasında kendisinden destek almış binlerce insan olduğunu öğrendim. Millete vekil olma konusunda görev isteyen bir kişinin tamda yapması gereken yani, tamda işini olması gerektiği gibi yapabilmek için mücadele eden bir insandır Saffet Kaya. 

       

Saffet Abi, Saffet Amca, Saffet Bey nasıl görürseniz. Mücadelesini; birlik beraberlik içinde milli duygulara sıkı sıkıya bağlı, vatan, toprak, bağımsızlık ve ülkesinde yaşayan insanların refah ve mutluluğu için şu an aktif siyasette olmamasına rağmen halen devam ettiren böylesi gönül ve görev insanlarına ülkemizin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

       Teşekkür ederim Saffet Başkan’ım.

 

       Sinan Savaş

       

       

Bu yazı 122900 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum