içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Hakkın Yolunda Halk Dostu Güzel İnsan Saffet Kaya

Saffet Kaya olmak kolay değildir, bana göre Saffet Kaya kimdir:

Sene 1995 bir yakınım ile TBMM ne gitmiştim, kendileri ile görüşecektik, danışmanı harıl harıl liste hazırlıyordu, nedir bu liste diye sordum, Saffet Kaya maaşını ve ticari işletmesinin tüm kârını ihtiyaç sahibi çocuklar okuyabilsinler diye her ay düzenli olarak birçok çocuğa, gencimize eğitim bursu olarak gönderir dedi.

Hayran kalmıştım, Allahım bu yüce gönüllü insan ülkemize beyin gücü yetiştiriyor, ne mutlu ona, günün birinde bana da nasip et ne olur dedim. O an Saffet Kaya benim idolüm olmuştu, görüştük bize öğlen yemeği vakti hadi meclis yemekhanesinde yemek yemeye gidiyoruz dedi.

Çıktık koridora, memleketin her köşesinden gelmiş, başka başka vekillerle görüşmek için bekleyen insan kalabalığı ile dolu koridor. Heyy arkadaşlar hadi önüme düşün, yemeğe gidiyoruz dedi kalabalığa.

Hiç tanımafığı insanları önüne katıp meclis lokantasına hep beraber gittik ve hepsinim hesabını ödedi.

Aradan zaman geçti yine Ankara’ya meclise gittik, odası hınca hınç kalabalık, herkesin bir sorunu var ve hiç üşenmeden, sabırla herkesi tek tek dinleyerek ortada bir mağduriyet varsa giderilmesi için telefona sarılıp çözüm mercii kurumları arayıp haksızlığın giderilmesi için o uğraşısını gördüm.

Milletin derdini kendi derdi edinmiş, çözüm bulmak için çırpınan, uğraşan kocaman yüreği olan bir dert babasıydı. Hani eskiden bir deyim vardır, derdi olana git derdini Marko paşaya anlat derlerdi, ben onu hayali bir kahraman sanardım, şimdi ise ete kemiğe bürünmüş bir Marko paşa tam karşımda duruyordu.

Allah var etsin onu.

Kendi şehrinin vekillerinden çözümcül çaba göremeyen insanlarımızın da çözüm adresiydi o. Sadece Ardahan dan gelen veya Ardahanlıların değil, tüm Türkiye’nin vekiliydi, derdi olan herkes ona geliyordu çünkü en azından çözümcül gerçek çaba göstereceğinden eminlerdi.

Yıllar geçti, yurt dışına gittim, çalıştım artık bilgi birikimlerimi ülkeme katkı sunabilmek için vatanıma döndüm, her yıl savunma sanayiinden yenilebilir enerjiye kadar birçok sanayi ürününü ithal ettiğimizden yurt dışına çok fazla dövüz çıktısı var, bunları yerli ve milli yatırımla ülkemize kazandırmalıyız diye düşündüm, aklıma bana destek verecek tek isim olarak Saffet Kaya geldi, aradım hala cep telefonu değişmemişti, çok mutlu oldum. İletişimde sürdürülebilirlik çok önemlidir, güven sebebidir. Koştum gittim Ankara’ya, Saffet Kaya abimize, projelerimle samimiyetle ilgilendi, sahip çıktı.

Ben şu anda uluslararası ticaret yapıyorum, ülkeme yeni yatırımlar kazandırmaya çabalıyorum ve bunların hepsinde bana destek veren, yol açan, öncülük yapan, milli menfaatleri herşeyin üzerinde tutan Saffet Kaya dır.

Hayır yani sadece merhametli, vicdanlı, iyi niyetli olmasından bahsetmiyorum aynı zamanda ticari zekası, bilgi birikimi, hızlı analiz yeteneği gelişmiş, akademik yönüyle de üst kategoride bir beyin,

Yüreği kocaman, kendisi güzel insan. Böyle güzel insanlara ülkemizin ihtiyacı var. Keşke sayıları daha fazla  olsa, keşke karar mekanızması mertebesinde böyle vefalı, vicdanlı, bilgili, akademik yönüylede güçlü şahsiyetler olsa, Allah büyüktür, doğrunun her daim yanındadır. Hakkın yolunda halk dostu insana selam olsun. Allahım onun yar ve yardımcısı olsun.

MALATYA 

Bu yazı 92568 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum