içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Temiz siyaset ve Saffet Kaya

Son dönemde gündeme bomba gibi düşen enteresan iddialar, kirli hesaplar, iddia edilen kirli ilişkiler, toplumu, sade vatandaşı, kime inanacağını bilmez bir duruma düşürmüş vaziyette. İnsanlar kime inanacağına şaşırmış durumda. 

      

 Bir tarafta, “adam bilgi ve belgelerle konuşuyor kardeşim bu kadar kayıtlı, kuyutlu yalan olur mu? Demek ki bir doğruluk payı var” diyenler. Diğer tarafta, “istediğini alamayınca işi hükümete ve devlete saldırmaya kadar getiren bir eski mafya parçası” diyenler. Tabi bütün bu iddia ve ithamların karar mercii bağımsız mahkemeler ve devletimizin ilgili, yetkili organları. 

       

Temiz toplum, temiz siyaset, adaletin istisnasız tam uygulanması hepimizin ortak beklentisi. Devlete inanç, devlete güven önemli ve onun yitirilmesi toplumda ağır travmalar yaratır. 

       

Ben buradan başka bir yere gelmek istiyorum. Siyasette uzun yıllar hem ülkesine hem hemşerilerine hizmet etmek için mücadele etmiş, hakkında herhangi bir şaibe duyulmamış bir büyüğümüzün, Sayın Saffet Kaya’nın gelecek dönemde siyasete, temiz siyasete sunabileceği katkılara dikkat çekmek istiyorum. İnsanlar siyasetçilere güven duymak istiyor.

       

Milletin vekilliğini yaptığı dönemde, bir dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi idare amirliği yapmış, bu dönemde uyguladığı başarılı yönetim sistemi ile meclisin idaresi için kendisine verilen bütçeyi kılı kırk yararak, fuzuli harcamaları kesinlikle reddederek, gerekli ihtiyaçları hassasiyetle değerlendirerek, harcamaları planlamış ve meclis tarihinde bütçe fazlası vererek dönemini tamamlamış bir yönetici olarak tarihe geçmiştir. Milliyetçi duruşu, ülkesi ve milletine karşı hassasiyeti, tabi ülke kaynaklarının israf edilmesine karşı mücadele ve samimiyetinin de temeli aslında. Bu yaklaşım ve hassasiyeti, kendisini çeşitli konularda destek almak için arayan tüm hemşerilerine eşit ve adil mesafede durarak, elinden geldiği, gücünün yettiğince onların yanında olmak, yaralarına merhem olmak için mücadeleyi kendisine düstur edinmesine sebep olmuştur. 

       

Saffet Kaya, milleti ile birleşip bütünleşen, toplumun isteklerini sabırla dinleyip beklentilerine cevap verebilmek için mücadele eden. Her kesimden halkı anlama becerisine sahip. Kaynaşan, kucaklayan, birleştiren ayrıştırmayan. Siyasi dili anlamlı kullanabilen, asla saygısından, çizgisinden ödün vermeyen. Beden dilini çok güçlü kullanabilen, herkesle göz teması kurup; seni dinliyorum, önemsiyorum diyebilen. Etkili konuşan, etki bırakan, halka yaptıklarını ve yapacaklarını anlatabilen, insanlara kendini değerli hissettiren. Farklı siyasi görüşten insanlara anlayış ve saygı gösterebilen. Adaletli ve ilkeleri olan değerli bir büyüğümüzdür.

       

Önümüzdeki dönemde, nacizane, siyasette tekrar aktif olarak görmemiz gereken en önemli şahsiyetlerden biri olarak gördüğüm Sayın Saffet Kaya’yı, hemşerileri olarak desteklememiz gerektiğine ve onun siyasete katabileceği doğruların arkasında birlikte durmamız gerektiğine inanıyorum. Gerek siyasete, temiz siyasete yapacağı katkılara, gerekse coğrafyamıza, şehrimize ve insanlarımıza sağlayacağı katkı, destek ve güce ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Sevgi ve Saygılarımla.

 

 

Bu yazı 99688 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum