içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

SAFFET KAYA’YI TANIMAK

Yakın zamana kadar siyasete ve siyasetçilere olan bakış açım, büyük bir kısmının çok samimi olmadığı yönündeydi. Taki Saffet Kaya’yı ve yaptıklarını daha yakından görme fırsatım olana kadar. Hemşerilerimden, çevremdeki dostlarım ve ticari ilişkilerim olan insanlardan duyduklarım kadar tanırdım. Ardahanlı milletvekili ve Ardahanlılar tarafından sevilen bir insan olarak bilirdim. Fakat, pandemi döneminin başında, işimle alakalı bir konuda yollarımız kesişti. Kendisiyle önce telefonla görüşmemiz oldu, Telefonda ki yaklaşımı bile yıllardır tanıyorum hissini uyandırdı. Hemen sorunumu dinleyip, sonrasında birkaç defa arayıp konuyu takip etmesi inanılmaz mutlu etti beni. 

 

Dünya küçük derler ya hemen arkasından, oğlum Ankara’da üniversite kazanınca kendisini ziyaret etmek istedik. Ankara’da ofisine gittiğimizde, ki özellikle pandemi dönemi, birçok siyasetçi misafir kabul etmezken, kendisi bizi memnuniyetle kabul etti ve ağırladı. Ofiste özellikle dikkatimi çeken İzmir, Nevşehir ve birçok ilden gelen misafirleri oldu. Bu arada gelen her telefona büyük bir sabır ve nezaketle cevap verdiğine şahit oldum, arayan insanları sabırla dinlemesi ve sonrasında hemen konunun takipçisi olması bende hayranlık uyandırdı. Toplum tarafından bu kadar sevilen, saygı gören bir insanı tanımak beni mutlu etti. Yaptıkları, yaşadıkları, tam bir halk adamı olması, siyasete ve siyasetçilere bakış açımı değiştirdi.
Lider dediğin, Her şeyden önce kim olduğunu bilmeli ve nerden geldiğini unutmamalıdır. 
Önde yürüyen değil, yol gösteren olmalıdır. Saffet Kaya, geldiği yerin hakkını fazlasıyla veren, halkına sonsuz değer veren, siyasi düşüncesi ne olursa olsun asla ayırmayan, kucak açan, yol gösteren biri olmuştur. Fakat, onun bazı kırmızı çizgileri vardır;


Vatanıyla sorunu olanın Saffet Kaya ile sorunu vardır. 
Bayrağıyla sorunu olanın Saffet Kaya ile  sorunu vardır. 
Atatürk’le sorunu olanın Saffet Kaya ile sorunu vardır. 
Eğer bu değerlere sahipseniz onun kapısı da gönlüde size açıktır. 

 

İyi siyasetçi önce iyi insan olmalı ve siyaset makamını sadece güç ve mevki sahibi olmak için değil, savunduğu değerlerle halkına ve sorumluluk duyduğu ülkesine en iyi hizmeti sunabilmek için kullanmalıdır. Seçilemeyince veya aday olamayınca çevresine aynı ilgi alakayı göstermeli ve insani değerlerini korumalıdır. 

 

Saffet Kaya, siyasete kendi isteği ile ara verdiği dönemlerde dahi bu bilinç ve sorumluluk duygularıyla hareket etmiş, memleketi Ardahan’a ve Ardahan’lılara ciddi destekler vermiştir. Gerek hemşerilerine, gerekse milliyetçi hassasiyetleri gereği kendisinden destek isteyen tüm yurttaşlarına elinden geldiği, gücünün yettiğince yardımcı olmuştur. Sosyal sorumluluk projeleri ve eğitim destekleri ile vatana millete faydalı bir çok yönetici, bürokrat ve devlet adamı ile dünyanın her yerinde ülkemizi temsil eden profesyonel iş insanlarının yetişmesinde katkıları olmuştur. Milletvekili olduğu dönemde, milletvekili maaşını Ardahan’a hizmet için harcadığını birçok hemşerisi iyi bilir. 

 

Yüce gönüllü, kendini sadece Ardahan’a değil tüm memlekete adamış ilkeli başkanımız. Gelecek nesillerin özellikle, siyasete yeni aday gençlerin, Saffet Kaya’dan öğreneceği çok şey olduğunu düşünüyorum. 
Bizlerin, siyasetin samimiyetine olan inancı, Saffet Kaya gibi duruşu olan insanlar sayesinde yeniden filizlenecektir. Umarım, bu gönülleri fetheden koca yürekli insanı tekrar aktif siyasette görürüz. 


Daha yapacak çok iş var Başkanım …
Saygılar 

 

Bu yazı 103524 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum