içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ardahan’a hizmetin adı Saffet KAYA

Ardahan halkının Saffet KAYAYA olan büyük sevgisini, saygısını  ve teveccühlerini duyardım. İlk kez ona olan bu sevginin saygının bu denli büyük oluşunun sebeplerinin ne olduğunu dinleyip gördüm.
Sayın vekilimiz Saffet KAYA ile gittiğimiz adını şimdi hatırlayamadığım köylerden birisiydi;   Köye girer girmez sayın vekilimizin etrafı yaşlısıyla, genciyle çocuğuyla istinasız tüm köy halkı tarafından etrafımız sarılmıştı, Yaşlı ninelerin ve amcaların gözleri bir anda yaşla doldu, bu beni çok duygulandırmıştı, bunun nedenini orada bulunan yaşlı bir amcadan öğrendim;
Yaşlı adam gözleri yaşla dolu anlatmaya başladı; Evladım biz her türlü su ihtiyacımızı uzun yılar aşağıda akan kirli derenin suyundan karşılıyorduk. Tüm çabalarımıza rağmen yetkililere köyümüze temiz su getirtemedik.
Bir gün köyümüze Saffet KAYA geldi Bizlerle oturup derdimizi sorunlarımızı dinledi, bir zaman sonra bir baktık ki köye sondaj makinası geldi, su kuyusunu kendi cebinden parasını ödeyerek açtırdı. Bizleri su taşımaktan kirli su kullanmaktan kurtardı Allah Ondan razı olsun,
O günden sonra köy halkının Saffet KAYA’ya olan sevgileri bağlılıkları hiç azalmamış, oldukça yaşlı bir teyzemiz Sayın vekilimizin hala o zamanki DYP olduğunu sanıp, sen gelmesen de  selamını gönderseydin yeterdi biz yine kırata oy atardık deyince o tarihte Ak Parti İl Başkanı olan Nusret bey aman teyzem Saffet bey artık Ak Parti de lambaya oy atacaksın diye teyzeyi ikna etmeye çalışmıştı.

İnsanların ırkına, diline, inançlarına ve hatta siyası görüşlerine bakmadan ayrım yapmayarak severek kucaklayıp bıkmadan usanmadan yardım elini uzatan onların dertleriyle dertlenen ekmeğini paylaşabilen günümüzde kaç insan saya biliriz, sanırım Saffet KAYA bunların başında sayılabilecek ender insanlardan birisidir.
İnsanların memleketi vatanı içi yapmış oldukları güzellikleri iyiliklerini hizmetlerini gelecek nesillere aktarmak gerekir ki unutulmasın.

Saffet KAYA gibi insanları çocuklarımıza torunlarımız rol model olarak anlatılması gelecek nesillerin memleketlerine ve vatanlarına hizmet etme duygusunu aşılacaktır.

Memleket sevgisi sözle değil hizmetle icraatlar la olur, bunlar yoksa yalızca kuru bir söz olarak kalır.  Saffet KAYA Allah’ın Ardahan’a bir lütfudur,  kıymetini bilmek gerekir.

Bu yazı 72197 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum