içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İyiliğin Eli/ Türkiye; Bin Yaşa

Geçen yıl başındaki Özbekistan ziyaretimde, Taşkent'te küçük bir çocukla tanıştırdılar; doğuştan diz kapaktan aşağı bacakları yoktu. Gencecik annesi ve babası çaresizdi "Abdullah henüz 5 yaşında.  Okula gitmek, arkadaşlarına karışmak istiyor ama bacakları olmadığı için  bu mümkün değil. Türkiye'de çok iyi hekimlerin olduğunu söylüyorlar. Bize bir çare bulmanız mümkün mü?". 

Bu durum beni de çok üzdü. Onlara "Mayıs ayında Türkiye'den rektörlerimiz gelecek, o zaman yavrumuzu getirin, mutlaka bir çare bulunur" demiştim. 
Geçen yıl 18-19 Mayıs 2019 KÜNİB Özbekistan fuarına Türkiye'den 18 üniversite rektörü ve 2 mütevelli heyet başkanımız katıldı. T.C. Özbekistan Büyükelçimiz sayın Mehmet Süreyya Er'in de  hazır bulunduğu fuar açılışına, rüyasında Türkiye'yi gören Abdullah ve ailesi de geldi. Bu iyiliği şüphesiz bütün rektörlerimiz kendi imkanlarıyla yapmak isterdi ama biz ilk olarak Yeniyüzyıl Üniversitesi  rektörü Prof.Dr. Yaşar Hacısalihoğlu'na söyledik. Rektörümüz büyük bir içtenlikle konuyu sahiplendi ve "Ramazan hocam, mütevelli heyet başkanımız Dr. Azmi Ofluoğlu da burada. Durumu ona arz edelim. Kendisi de hekimdir ve çok iyi kalpli bir insandır. Mutlaka çözeriz." dedi. Abdullah'ı gören Azmi bey çok üzüldü ve "Yavrumuz için ne gerekiyorsa biz yaparız." dedi. Sonra konuyu sayın  Büyükelçimiz sahiplendi ve büyük bir devlet adamı ciddiyetiyle takip etti. 
Şimdi rüyasında Türkiye'yi gören Abdullah, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin dokunuşuyla biyonik bacaklara kavuştu ve yürümeye başladı. Allah'a şükürler olsun; bir çocuk daha sevindi ve bir ailenin yüzü daha güldü...
Abdullah'ın bütün sağlık ve konaklama masraflarını üstlenen ve ülkemiz adına rüyayı gerçek kılan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu'na, mütevelli heyet başkanı sayın Dr. Azmi Ofluoğlu'na, konuyu sahiplenerek büyük bir ciddiyetle takip eden Taşkent Büyükelçimiz sayın Mehmet Süreyya Er'e ve Abdullah'ın ve ailesinin ulaşım masraflarını karşılayan Müsiad ve Sanayici İş Adamları Derneği'ne çok teşekkür ediyorum... 
İyiliğin Eli,  Rüyası Görülen Türkiye; Bin Yaşa Güzel Ülkem...

Bu yazı 12039 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum