içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İdolümsün Saffet Kaya

Günlerce düşünerek yazabildim bu yazıyı. Çünkü anlatacağım kişi ; hem bu ülke için,hem memleketi Ardahan için , hem geleceğimiz için çok kıymetli.

Çokta kolay olmadı benim için bu yazıyı ve hissettiklerimi kelimelere dökebilmek.


Henüz 20 Li yaşlarda gencecik bir üniversite öğrencisiyken kendisiyle tanışma şerefine Nail olabildim.
Okuduğumuz üniversitesinin bağlı olduğu bölümün kütüphanesini yaptırmış. O kütüphaneyi yaptırmakla kalmayıp , ihtiyacımız olan kitapları temin ederek okula bağışta bulunmuştu değerli vekilimiz Saffet Kaya. Sırf bu davranışıyla daha henüz kendisini tanımadan kendisine çok büyük hayranlık ve saygı duymama neden olmuştu.
Kendisini tanıdıktan sonra da nerde , ne zaman , hangi koşulda olursa olsun eğitime ve gençlerin topluma kazandırılmasında verdiği destekleri, harcadığı zamanı ve emeği gördükçe hayranlığım daha da arttı.
Ayrıca o kadar alçak gönüllü olması beni her geçen gün daha da şaşırtıyordu.


Bir araya gelme imkanına sahip olabildiğim her anda da , yanında kim olursa olsun, hangi mevkiiden, hangi yaştan , hangi memleketten ( ki bu benim en hayran olduğum özelliğidir değerli vekilimizin ) olduğuna bakmaksızın aynı mesafe , aynı duruş ve aynı samimiyetle yaklaşarak dertlerini dert edinip , sevinçlerini paylaşmasıdır.
Kilometrelerce uzakta olsam da ne zaman kendisine , fikirlerine ihtiyaç duysam bilirim ki Saffet Ağabeyim bir telefon uzaklığındadır.


Geçtiğimiz yıl hepimizi ülke olarak oldukça üzen yangın faciasında maalesef ki benimde yaşadığım yer olan Bodrum, yangın felaketinden zarar gören yerlerden biriydi.
Ve bende her duyarlı vatandaş gibi yangının söndürülmesinde bir damla olabilmek için gönüllüler arasındaydım.


uykusuz geçen geceler , yanıp kül olan ormanlar, hayvanlar ve neredeyse bitmek tükenmek üzere olan o güzelim Bodrum’umuz. Yangının söndürülebilinmesi için gönderilen malzemeler hava müdahalesi olmadığından yetersiz kalıyor ve çok çabuk tükeniyordu. Kendimi bir ara o kadar çaresiz ve bitik hissettiğim bir anda Saffet Ağabeyim geldi aklıma.


Kendisini aradım ve sadece ağabey yardıma ihtiyacım var , Bodrum olarak yardıma ihtiyacımız var dedim.
Şuan bunları hatırlayıp yazarken bile hala gözlerim doluyor.


Telefonda güven veren o ses tonunu unutamıyorum ve kurduğu o cümleyi.


Nur’umuz yalnız değildir , Nur’umuzu yalnız bırakmayız.
Bırakmadı da zaten. Ben dağda soğutma ekibiyleyken daha ,aşağıya yardım toplanma merkezine, talep ettiğim yardım malzemelerinin geldiği bilgisi gelmişti.
Bu ve bunun gibi bir çok anımı daha yazabilirim ama ;benim için en kıymetlisi ve unutulması imkansız olan yürekten, hiç bir beklenti olamadan gönülden yaptığı bu yardım paylaşımıydı.


Biliyorum ki memleketin neresinde , kim ihtiyacım var dese Saffet Ağabeyim hiç düşünmeden elindeki tüm imkanları seferber edip , o dost ve yardım sever elini uzatır ve hiç bir karşılık beklemeden.


Saffet Ağabeyim, bu memleketin en kıymetli değerlerinden birisiniz. İyi ki varsınız. İyi ki Saffet Ağabeyimsiniz , iyi ki en değerli vekilimizsiniz.

 

Sevgi ve saygılarımla...
Nur Soykan
İşletme Müşteri İlişkileri Yöneticisi

Bu yazı 119922 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum