içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Büyük Bedel ödeyerek hayatını memleketine adayan. Yüce gönüllü Saffet Kaya

Bir hikaye başladı zamanın birinde, çok değil yakınlarda. Bir delikanlı içi kıpır kıpır,yüreği memleket için delice yanıyordu. Krizler. Yokluk, yoksulluk içinde memleket her yerde tutuşmuştu.varıp halleri dinlemeli, çare bulmalı, çare olmalıydı. Ne yapmalıydı düşündü memleket için:
Ben kendimi bilirim, memleket çünkü benim, halim anca düzelir, düzelirse memleketim, diyerek işini gücünü bırakıp, kolları sıvadı. Birileri bişeyler yapmalıydı ve bu yapılanlar kalıcı olmalıydı. Artık halk geçici aldanmalara doymuş, kandırılmaktan bıkmıştır. Birilerinin de sesi olmayana ses, nefesi tükenene nefes olması şarttı.
Çıkma vakti gelmişti kozadan
Yok buldum ki vazgeçmem davamdan, deyip Ardahan için kendi öz varlığını adayan bir adam. Halimizi anlatacaktı. Görmeyen gözümüz, yazmayan elimiz, dilimiz sözümüz olacaktı. En görüşü ve merhametli yüreği ile memleket dertlerini dert edindi. Halkı ile doğup büyüdüğü toprak ile hem hal olmayı seçti. Davası arkasında umudu yüreğinde bir babayiğitti.
Dava benim değildir memleket davasıdır,
Memleket şahlanmasa kimin hülasasıdır.
Diye düşündü, en yakınlarına açtığı fikirden hiç bir zorlukta geri dönmedi, gönüllerin sahibi, anaların duası, gençlerin umudu oldu. Kiminin Saffet ağabeyi, kiminin saffet beyi, kiminin canı cananı oldu. Ama o dediki
Yaptığım işler sizin, güzellikler emeğimdir.
Emeksiz yemek olmaz, hepsi alın terimdir. Dedi ve söze başlamadan icraatlere başladı. Yaptıklarını anlatmak belki sayısız tekrardan ibaret olacak. Okuttuğu öğrenciler, açtığı tesisler, yaptığı nice yatırımlar, iş bulduğu insanlar vs vs. Hikayesi derin bir insan,varlığı güç, sözü güven veren vicdanlı bir büyük. O varsa işin içinde hangi zorluk kolaylaşmaz, o demişse yapar diyen bir halk var, o yapmışsa doğrudur diyen bizler. Hep der kendisi 'ayırt etmem sağcı solcu kimseyi, halk için sevdim memleketimi.
Saffet kayayı anlatırken kelimeler kalemden akıp gidiyor, öyle derin inanmıştık ile duyguları aktarmak böylesine mümkün olsa keşke. Ama sade ve net olmalı yazdıklarım ki kalemim herkese ulaşsın, her göz okudum her kulak duysun.
'bu memleket yangını yüreğinde başladı,
Aşk ile yürüdüğün her yolun yoldaşıyız.
Aydınlat yine yeniden ışığınla ardahanı,
Ne vahit olursa olsun, biz senin arkandayız.
Anlatmak yeter mi dersiniz Saffet Kaya yı ardahanın ovaları kadar geniş ve engin yürekli, karlı dağları gibi başı dik ve ileri görüşlü vatan evladı.
İyki varsın Saffet Kaya.

Bu yazı 152243 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum