içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Yaşam Aslında Ne Kadar Kolay Bir Düşünün

Çok kişiye sorduğunuzda insanı öldüren nedir diye, hemen hemen aynı cevapları alırız. Biri, ihanet der en başta. Biri kıskançlık, diğeri sadakatsizlik ve öylece gider cevaplar. Peki desem ki insanı sadece kendi öldürür, acaba cevabınız ne olurdu?

Evet, kendi kendimizi her geçen gün öldürüyoruz. Teknolojiyi çok seviyoruz; ama kullanmasını bilmiyoruz. Kimimiz için sadece kişilik aramasında yardımcı, kimine gelişim, kimine ise rüya alemi olur teknoloji. Eğlence de cabası.

Peki eğlence dediğimizde anladığımız ne? İnsanların duyguları ile oynamak mı? Hiç düşündük mü acaba, her şeyi kendimize çektiğimizi. Güven duymuyorsak güvensizliği çekiyoruz. Sevgi duymuyorsak, sevgisizliği. Dürüst olmazsak, dürüst olmayan her şeyi çekiyoruz mıknatıs gibi. Fark etmeden yaptığımız her davranış, yeni bir benlik anlayışı ve yeni bir toplum yetiştiriyor Ve en önemlisi de kendi düşüncelerimizle oluşturuyoruz. Oysa herkes, kendi için istemediğini başkası için de istemese ne güzel bir toplum olurdu. O zaman kendi ellerimizle oluşturduğumuz bu topluma daha mutlu bireyler sunardık. Yaşamı daha güzelleştirirdik. Çok mu eksiğiz iletişimde? Bir yerlerde bir eksik varsa eğer neden silkelenip bakmıyoruz?!

Herkes, karşısındakine bir pencere açıp suçluyor. Peki kendi içine bir pencere açmak daha kolay değil mi? Oysa ne kadar kolay. İnsanı öldüren ne diye sorduğumuzda cevabı sadece FARK ETMEDEN yaşamak. Bunu tabiî ki tüm insanlar için söylemiyorum. Kendini bilen, Rabbini bilendir. Zaten üzerine alınmaz. Bir gözlemleyin yaşamı, her zamankinden daha farklı bakın tek bir gün. O bir gün, hayatınızı nasıl değiştirecek göreceksiniz. Zaman geçecek, güvenmeyi öğreneceksiniz ki, çok kişi nu konuda kaybetmiş durumda ne yazık ki.

Birgün iyi dinleyin ve sessizliğin içinde anlatılmak isteneni görün. Duyun o yaşam şarkısını, sizi nasıl da çağırıyor. Yaşamak için nedenleriniz ve görevleriniz var. Yoksa neden dünyaya getirildiniz, düşünün ve düşünün Yaradan'ın en ince en ufak ayrıntısı ile yarattığı bu alemi nasılda değiştirmeye çalışıyoruz. Güçlü müsünüz? Onun kadar bir kaderi tekrar yaratabilir misiniz?

Yaşam, şarkı söylüyor ve bize sadece dinlemek kalıyor. Zorlaştırdığımız yaşam, aslında ne kadar kolay, düşünün.

YAŞAM, HER GÜN SİZİN İÇİN ŞARKI SÖYLÜYOR. Fark edin, daha az yorulursunuz.

Bu yazı 18025 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum