içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sadece Ardahan’ın Değil Tüm Türkiye’nin Vekili Saffet Kaya

Yıl 1995 Doğruyol Partisinin iktidar olduğu dönem. Çalıştığım vekilim Aday olmadığı için, odamıza gelecek vekilin kim olacağını sabırsızlık içinde beklemekte iken,  önümüzden hışımla kalabalık bir grup  geçti. Arkadaşlarım, odanıza kurada çıkan vekil geldi diye bilgi verince yanına gittiğimde; Genç,  güler yüzlü ve son derece kibar bir şekilde beni karşıladı. Kısa bir taşınma sürecinden sonra birlikte çalışacağımızı söyledi. O ilk günden itibaren yoğun bir maraton başlamıştı benim için. 

Son derece enerjik, nefes almadan bir çalışma temposu içinde olan Sayın vekilimize ben ve ekibimiz de ayak uydurmaya çalışıyorduk. İki hatlı telefonumuz bir saniye suzmaz iken, gelen ziyaretçiler koridorda koloni halinde görüşmek için sırasını beklemekteydiler. Hergün sayısını bilemediğim onlarca kişiye öğle saati yemekleri yedirilir, sırası gelen odasına alınır, talepleri ile anında ilgilenilir ve memnun bir şekilde vekilimiz tarafından kapıya kadar uğurlanırlardı. 

Ziyaretçilerimiz sadece Ardahan’dan ibaret değil, Türkiye’nin her yerinden akın akın geliyorlar, odamız dolup taşıyordu. Sayın vekilimiz herkese aynı samimiyet içinde onları kucaklıyor, son derece samimi içten karşılıyor ve sorunlarını dinliyordu. 

Bir gün Doğruyol Grup Başkanlığından arayıp, “Saffet Beyin Plan Bütçe Komisyon Üyesi seçildiğini” söylediler. Bu haberi kendisine verdiğimde öylesine sevindi ki; bu bana verdiğiniz en güzel haber dedi. Almış olduğu Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliği sayesinde bir çok projeyi hayata geçirdi. Ardahan’da sağlık ocağı, Okulu, yolu olmayan köy kalmadı adeta. 

Yapılan hizmetler bunlarla da sınırlı değildi elbette. Kendi imkanlarıyla suyu olmayan köylere su çıkarılması için sondaj çalışmaları yaptırıyor, yüzlerce öğreciye burs veriyor, maaşını her ay gittiğinde köy muhtarlarına dağıtıyordu. 

Geçen bu süreci düşününce

Sayın vekilimi ÇINAR AĞACI’na benzetmişimdir her zaman. Çınar Ağacının en önemli özelliği uzun ömürlü  ve heybetinden dolayı gölgesinin çok büyük olmasıdır. Her zaman dimdik ayakta kalmayı başarmasıdır. 

Sadece Ardahan’ın değil tüm Türkiye’nin vekili olan Saffet KAYA’nın gücünden ve gölgesinden faydalanmayan, mutlaka bir şekilde yüreğine dokunulmayan kimse kalmamıştır. 

Her zaman kendisine sağlıkla daha nice hizmetler vermesini diliyor, saygılarımı sunuyorum

Naile KARATAŞ

ANKARA

Bu yazı 83126 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum