içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Orman katliamına Hükümet Neden Sesiz Kalıyor?
Bir asındır devletin damgaladığı yaşlı ağaç kesimini orman köylüsü yaparken, 2019 yılında yani iki yıldır ihale yoluyla bir müttehaite teslim edilince ormanlarımız adeta katliam yaşanıyor.
 
İhale şartnamesinde 120 yaşında olan ağaçların kesilmesi için damgalanıyor.  Fakat ihaleyi alan özel firma genç fidanları bile kesiliyor.  İhalede 1000 ağaç deniliyorsa kafasına göre orantısız kesim yaparak adeta ormanları katlediliyorlar.
 
Bir memleketin akciğerlerine yapılan saldırıyı uzaktan izlemek Ardahan’lıya yakışmaz.
Bu yıl yine ormanların kesimini bir özel şirketi verilmesine Sarıkamış’ılar, Göleliler ve  okçu köy halkı büyük tepkisine neden olmuştu
Gerek Sarıkamış gerek Göle okçu köyü derneğin gurubundan tepkilerini dile getiren Okçulular gerekirse ormanlarımızın kesilmemesi için gider ormanda nöbet tutacaklarını söylemesi, Kazın ayağı bu sefer öyle olmayacak gibi gözüküyor. Özelleştirme adıyla köylünün Ormanları orantısız kesen Müteahhitler Kaybedecek, Göle halkı, emekçiler kazanacak ve insanlık kazanacak.
Sarıkamış’lı siyasetçi Bülent Aras’tan sonra Göle ilçesi ve Okçu köyü yaylasının giderken Haco’nun kayasından küçük Cergo bölgesindeki ormanlarımız kesim için damgalanmış bu sayede binlerce genç yaşlı ağaçlarımız yok olacak haberi yöre halkının tepkisine neden olmuş. Ama yetkililerden halen ses çıkmıyor.
Geçen yıl başlayan kesimlerini özel bir Müteahhite ihale yoluyla verilen orman katliamı durdurmak içi 2019 tarihinde başlatılan imza kampanyaları, basın açaklamaları, toplumun feryadını Ardahan Milletvekili Prof Dr. Orhan Atalay,  Hükümete duyuramadığı için bu yıl yine çok para kazanan ağzı kana değmiş mütahitler köylünün ormanlarını katletmek için bütün hazırlıkların tamamlamış bile.
2019’ta Göle Dernekleri Yöre Halkı Ateş Püskürmüştü.
İstanbul Göle ve Köy Derneklerinin İstanbul Esenyurt cumhuriyet meydanında orman katliamları durdurulsun adı altında yaptığı basın açıklamasına Esenyurt’taki çok sayada dernek yöneticileri, Kars Ardahan Iğdır, Göle ve Göle köy dernekleri katılmıştı.
22 Eylül 2019’da İstanbul Göle Derneğin öncülüğünde Köy derneklerinin desteğiyle Silivri Danamandıra Piknik alanında düzenlediği “Gurbet Festivalinde “orman katliamını durdurmak için başlatılan İmza kampanyasında Bizzat Ardahan Milletvekili Prof. Dr Orhan Atalay,  İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Esenyurt belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ve Göle ilçesinin Kanat önderleri imza atarak tam destek vermiştiler. 
Yine 18 Ocak 202 tarihinde Göle Derneğin düzenlediği büyük buluşma kaz gecesinde Göle derneğinin öncülüğünde, Köy derneklerinin desteğiyle başlatılan Göle orman işlemesi Müdürlüğü açılsın ve  ormanlarımız katledilmesin imza kampanyasına Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,  Göle Belediye Başkam ilhan Gültekin ve kanat önderleri imza atmış, geceye katılan 3 bin Göleliden de tam destek gelmişti. 
Bu kadar tepkinin gösterildiği, bu kadar imzanın toplanması ve bu kadar sahiplenme duygusunu oluşması, bu feryadın duyulmaması bu kadar toplamsal tepkiyi almamak hiç bir ülkede örneği yoktur.
Sonuç olarak Göle Ormanlarını özel bir şirket vererek yok olmasına tepki gösteren Göle İlçe ve Köy derneklerinin eylemlerinden sonra ders çıkarmayan Devlet bu yılda ormanları özel şirketi vererek yine yöre halkını hiçe saymış durumda.
 
Haklıyız Hep birlikte kazanacağız
2019’da Göle orman işletmelerin tekrar açılması için yoğun çaba gösteren Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay’da söz veren sonra Göle orman eşletme müdürlüğünü açmayan hükümete, Milletvekilimiz Atalay’ın yanında durup güçlü bir mesaj vermeliyiz.
Çünkü 
Güçlü Lobi Olmadan, Tek Başına Bu İşler Çözülmüyor 
Bir örnek vermek istiyorum 
2002 Yılında Göle orman işletmesi Müdürlüğü kapandığında Serhat Birikim Gazetesinin bütün ekibi kış ayında Göle muhtarlarından topladığımız 5 İmzayla Ankara Göle Dernek Başkanı Metin Demir ve beraberinde oluşturduğumuz Göle’nin kanat önderlerinden oluşan bir heyetle o dönemin orman Bakanı Nami Çağan’a götürdük ve orman işletmesi açıldı.
Tekrar kapatılınca aynı tepkeyi göstermediğimiz. Öylece kapandı. 
 
Göle orman işleteme müdürlüğü kapanınca ormanları korumak çok zorlaştığı o süreçte yöre halkı ve kaçakçılarda keserek götürdüler.
Şimdi ilk işimiz toplanan imzalarla Ankara’ya gedip Ardahan Milletvekillerini,  STK’ları, kanat önderiyle oluşacak bir heyetle Orman bakanlığına gidip önce Göle Orman işleme müdürlünün tekrar açımlısı olmalıdır.
 İkinci talebimiz gelecekte bölge felaketlerine yol açacak ormanlarımızın kesim işinin durdurulması için ya Müteahhitlerini yâda biz diyerek tavır koymalıyız. Bakan Müteahhit derse o zaman Biz gerekin ikinci yolu seçeriz. 
Bu yazı 5865 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum