içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Candaş ALÇI ’nın Acısı Yürekleri Dağladı
Henüz gençliğinin baharındayken ailesine, sevenlerine ve fani olan bu hayata elveda dedi. Evet ölüm hepimizin başına gelecek acı ve tek gerçektir. Fakat ölümün genç birine ve toplum tarafından sevilen , arkasından hoş seda bırakan birine ansızın gelmesi ciğerlerlerimizi yaktı ! 
26 Yaşında trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Candaş ALÇI’nın ölümü sevenlerini, arkadaşlarını ve hemşehrilerini yasa boğarken bizede bu acıyı yazmak düştü.
4 Nisan’da Çorlu ilinde TIR'a arkadan çarpan araçta ağır yaralanan 26 yaşındaki Candan ALÇI, kaldırıldığı devlet hastanesinde yoğun bakımda 11 gün hayat mücadelesi verdi. Candaş Alçı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
Tarifsiz acıyı anlatmak o kadar zor ki, acının dili olsa konuşsa. 
Dünyamızda farklı dil, din, ırk ve kültürden milyarlarca yaşayan insan bulunuyor. Bu insanların  neredeyse hepsinin yaşama şekilleri farklı olmasına rağmen hepsinde ortak olan bir durum var. O da hepimizin bir gün ölecek olmasıdır.  İnsanlar bunun farkında  ama  birçoğu nerede, ne zaman ve nasıl öleceğini hep merak etmiştir.
 
Unutmayalım ki “ Hüküm Allah’ındır “. 
Fakat ateş düştüğü yeri yakar atasözüne binaen bizler ailesinin yanında manevi desteklerimizle ve dualarımızla onları teselli etmeliyiz . 
 
İşte ölümün  yaşı, ırkı , ve memleketi yoktur ! N.Fazıl Kısakürek  ne güzel ifade etmiş mısralarında ; 
“ Dün geçti yarın var mı ? Gençliğine güvenme ölen hep ihtiyar mı ? 
 
Candaş’ın acısı çok taze, yara çok sıcak henüz. Acı kocayınca, yara soğuyunca damarlarımızdan dikenle mi çekilir, bunu öğrenemedik henüz.  İşte acının dili olsa konuşsa hepimiz anlarız o zaman.
İnsana düşen ölüm gerçeğini bilmek, tedbir almak  ve her an ölüme hazırlıklı olmaktır. “Her nerede olursanız olun, isterseniz en sağlam kuleler veya kaleler içinde bulunun, ölüm gelip sizi bulacaktır”.
Her genç ölüm gibi şimdi Candaş’ın cenazesinin başında herkes ağıt yakıyor.
Allah Alçı ailesine sabır versin 
 
Bu yazı 15119 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum