içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

SAFFET KAYA ile BÜTÜNLEŞEN “GÖNÜL VE ESER SİYASETİ”

Kendisini tanımadan önce, kendisini tanıyan sevdiğim, saydığım herkesten kendisi hakkında duyduğum sevgi, saygı ve samimiyet dolu ifadeler şahsımda daha tanımadan kendisine karşı büyük bir saygı ve tanışma arzusu oluşturmuştu.

Kendisi ile tanışmamız ile birlikte insanların kendisine karşı besledikleri bu duyguların; kendisinde mevcut ilkesel duruş, samimiyet ve doğallık gibi özelliklerinin yanı sıra Sayın Vekilimde bulunan ve eşine az rastlanır, ihata edici, ufuk açan, feraset sahibi olma özellikleri ile sadece maddi ciheti ile değil manevi ciheti ile de kendisi ile temas halindeki insanlar üzerinde mükemmel bir itimat duygusu oluşturduğunu ve böylece her yürekte samimi bir karşılık bulduğunu yakinen müşahede ettim.

Siyasetin en basit tanımı ile hizmet etme sanatı olduğu herkesin malumudur. Anca siyasetin genel temayülünden farklı olarak, halk ile hem hal olmanın, yaşadığı coğrafyanın sorunlarını ile dertlenmenin ve bu iki olgunun her ikisi adına hep daha iyisini istemenin bir sonucu olarak tezahür etmesi, Sayın Vekilimde olduğu üzere, söz konusu siyasetin basit tanımının çok üstünde bir merhaledir ki, ben bu merhaleyi “Gönül ve Eser Siyaseti” olarak tanımlayabilirim.

Sayın Vekilim Saffet KAYA, yaşadığı ve erişebildiği tüm Ülkem coğrafyasında bir eylem ve aksiyon adamı olarak oluşturduğu sayısız zahiri eserlerin yanı sıra, toplumun her kesimini kucaklayan, her yüreğe dokunan, çözümcül ve sıcak yani ile de temas ettiği yüreklere damga vuran bir şahsiyet olarak karşımızda durmaktadır.

Bu manada kendisi, Millete hizmet için, gerçekçi, dürüst, ilkeli, üretken vizyon sahibi olan “Eser ve Gönül” siyasetinin tartışmasız en önemli isimlerinden ve örneklerinden biridir. Kendisini tanıyan, bilen herkesin gönlünde onu yücelten ve duyguları sevgi seline dönüştüren bu özellikleridir.

Bir ömür denebilecek siyasi birikim, bitmeyen enerjisi ve heyecanı, eşine az rastlanır özellikleri ile kendisini tanımak hayat felsefeme paha biçilemez ufuklar ve değerler katmıştır. Kendisinden bu Vatana ve Millete hizmet edebilme adına daha bir çok şeyi öğrenme fırsatını  kendisini tanıyarak yakalamış olmak ise şahsım adına  paha biçilemez bir zenginliktir.

Sayın Vekilim, Rabbim size sevdikleriniz ve dostlarınız ile birlikte, ömrümüzü adadığınız güzel hizmetlerinize devam edebileceğiniz, sağlıklı ve huzurlu bir ömür nasip eylesin.

Bu yazı 93695 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum