içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İz Bırakan Halk Adamı Saffet Kaya

Sayın Vekilim Saffet KAYA Bey’i davetli olduğum bir düğün merasiminde tanıdım. Daha sonra 11 Mart 2021 tarihinde kendisini çalışma ofisinizde bizzat ziyaret etme fırsatım oldu. Zatıâlilerinin çok nazik, mütevazı, kadirşinas ve misafirperverliği karşısında etkilendiğimi de açıkça ifade etmek istiyorum. Yani kısaca tepeden tırnağa ben Anadolu’yum diyor. Sayın vekilimle geçen uzun bir sohbetimiz inanın üç saniye gibi geldi. Elimde olsa zamanı durdururdum. Soğuk bir kış günü içimiz ısındı, umutlarımız yeşerdi tabiri caizse. Rahmetli halk ozanımız bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’ın da ruhu şad mekânı cennet olsun ‘’Tatlı dile güler yüze doyulur mu? Doyulur mu?’’ mısralarında ifade ettiği gibi biz de doyamadık. Unutmayalım ki bir fincan kahvenin böyle sıcak ve samimi bir dostluklarla hatırı kırk yıla çıkıyor. Yoksa marifet içilen kahvede değil.

 Sayın Saffet KAYA; iş, siyaset ve devlet adamı olmanın yanında halkın gönlüne taht kurmuş şahsi bir menfaat gözetmeksizin hizmet eden ve halka hizmet yoluna kendini adamış gerçek bir halk adamıdır. Kendisi de bir güneş gibi adeta etrafını da aydınlatmaktadır. Unutmayalım ki halkın gönlüne giren Hakkın da gönlüne girer. Bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetler ve özellikle de binlerce öğrenciye burs vererek onlara destek olması da ayrıca çok ince, nazik ve onurlu bir davranış olsa gerek.  Paylaşmanın ve iyiliğin kendisine vermiş olduğu mutluluğu her haliyle bedenine ve ruhuna yansıdığını açıkça hissedebilirsiniz. Ne mutlu kendisine ve böyle yapanlara. Zatıâlilerini zaman zaman ziyaret ediyorum. Sizlerin de yolu düşerse mutlaka uğrayın, anlattıklarımın abartılı olmadığını az bile söylediğimi ancak kendisini ziyaret ettiğinizde anlayacaksınız. Belki de her şeyi mısralarda anlatamıyoruz, mutlaka yaşanması gerekiyor. Kısaca sözün özü; Sayın Vekilimle acı tatlı her şeyinizi paylaşabilir, gönül dostluğunu ve samimiyetini o zaman hissedeceksiniz. Kapısı ve gönlü kim olursa olsun; vatanını, milletini seven tüm dostlara açıktır. Rabbim Sayın Saffet KAYA Vekilime hayırlı, sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin inşallah, kendisini tecrübeli ve deneyimli bir siyaset adamı olarak aktif siyaset hayatında halka hizmet yolunda tekrar görmeyi de ümit ediyorum. 

Sayın Vekilim; geçte olsa zatıâlinizi yakından tanıdığım için onur duydum. Kendimi bu hususta şanslı buluyorum. Ülkemizde Saffet KAYA’lar artsın eksilmesin inşallah. Zatıâlilerini en içten duygularımla selamlar, saygı, hürmet ve şükranlarımı sunarım.            

Bu yazı 102473 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum