içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Zafer Bayramı Ardahan’da önemine yakışan etkinliklerle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Ardahan’da düzenlenen etkinliklerle önemine yakışan coşku ile kutlandı.

              Yapılan etkinlikler sonrasında Subay Gazinosunda düzenlenen Kabul Törenine, Valimiz Hüseyin Öner ile protokol üyeleri, şehit ailelerimiz, gazilerimiz, siyasi parti ve STK temsilcileri ile davetliler katıldı. Programda, büyük zaferin 100. yıl dönümü anısına pasta kesildi. Samimi sohbetlerde bulunulurken, günün önemi dile getirildi. Daha sonra Belediye Başkanı Faruk Demir ile ekibinin Milli Egemenlik Parkında tertip ettikleri eğlence programında söylenen türküler eşliğinde vatandaşlar huzurlu bir ortamda eğlendiler. Bu etkinliğe Valimiz ile birlikte diğer protokol mensuplarının da katılmaları halk arasında memnuniyetle karşılandı.

                 Tugaydaki programda konuşan Valimiz Hüseyin Öner, “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ordu - millet dayanışmasıyla kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin 100. Yıldönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

                 Valimiz daha sonra şunları söyledi:

                “Bu mutluluğumuza buraya gelerek ortak olan herkese teşekkür ederim. 30 Ağustos, milletimizin tarihte eşi görülmemiş bir varoluş mücadelesi sergilediği Kurtuluş Savaşı'nı sonlandıran zaferin yıldönümüdür. İstiklal Savaşı’nın en önemli aşamasını oluşturan Büyük Taarruz ve Atatürk’ün bizzat komuta ettiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde, milletimiz ve ordumuz, adeta imkânsızı başararak, başka milletlere de örnek olacak bir zafere imza atmıştır.

               Değerli Davetliler, bu zaferle vatan toprakları kurtarılmış ve modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının da yolu açılmıştır. Egemenliğimizi, bağımsızlığımızı ve ebedi varlığımızı teminat altına alan 30 Ağustos Zaferi ile milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını tüm dünyaya kanıtlayan Türkiye, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik iç ve dış tehditleri, bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza etmektedir.

Sultan Alparslan’ın 1071 Malazgirt Zaferiyle ayak bastığımız vatanımızın tapusu 30 Ağustos zaferi ile tescillenmiştir. Milletimiz, her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu mücadelelerin sonucunda kazanılan bağımsızlığını koruyacak ve asla kimseye boyun eğmeyecektir. FETÖ, DEAŞ, PKK, gibi terör örgütlerine karşı amansız mücadele, bu konudaki hassasiyetimizin en bariz örneğidir. Al bayrağımız semalarımızda özgürce dalgalansın diye verdiğimiz bu mücadele hiç bitmeyecek Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta milli mücadelemizin lideri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Bu yazı 8210 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum