içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Kimsenin oyu çantada keklik değil...

Siyasi parti ve mesleki kuruluş seçimlerinde, bir yere gelmek için yüzlerce-binlerce oyu ve destekçisi olduğunu ileri sürüp, görev alma peşinde koşanların sayıları çoğunluktadır. Aslında hiç kimsenin öyle “Çantada keklik” gibi yüzlerce-binlerce oyu yoktur ve bu beyanları toplum nazarında pekte karşılıkları olmadığı halde, tamamen kendilerini pahalıya pazarlamaya yöneliktir.

            Ardahan’da 50 yılı aşkındır, siyaset ve ticaretle uğraşıp, birçok şahıslara desteklerim olduğu halde, 10 oyumun bulunduğunu söylemiş değilim. Seçimlerde gerek gazete yazılarımda ve gerekse özel sohbetlerimde, parti veya adaylarla ilgili olarak düşüncelerimi dile getirir, yine de tercihin kendilerine ait olacağını söylerim. Yani “Şu adaya veya partiye oy ver” dediğim pek yoktur.
            Son yapılan Sığır Yetiştiricileri Birliği seçiminde, Yunus Baydar’ın çalışmalarını taktir ettiğimi, yeniden seçilmesinin faydalı olacağını birçok delegeye aktardım, düşüncelerimi haklı bulduklarını söyleyenler çoğunlukta oldukları halde, değişim gerektiğini ileri sürenlerde oldu. Sonuçta Yunus Baydar ve grubunun seçilmesi Ardahan’da sevinçle karşılandı.
              Veteriner Hekim olan Yunus Baydar, gerek birlik başkanı ve gerekse AK Parti İl Başkanı olarak Ardahan’da büyük hizmetler verdiği halde, pekte tanınmayan adayın karşısına çıkması ve de ciddi sayıda oy alması, halkın tercihinin zamanla değiştiğini göstermiştir. Yani hiçbir kimsenin halkın oyunu ipotek altına alma hakkının olmadığını kanıtlamıştır. Şurada bir gerçeği de vurgulamak isterim ki, yıllarda Yunus Baydar’ın yanında olup, bu seçimde karşı tarafa destek olduklarını görmek, insanların ne derece vefasız olduklarını kanıtlamıştır.

Bu yazı 11443 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum