içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ardahan ın Sevilen Saygın Milletvekili Saffet Kaya

2002 yılında yapılan seçimlerde DYP den aldığım teklifle Ardahan'dan Saffet beyle birlikte milletvekili adayı oldum.

Siyaseten başlayan seçim çalışmalarımızda il , ilçe ve köylerimizde halkımızın Sayın vekile gösterdiği saygı ve sevgi ,Saffet beyin'de herzaman olduğu gibi hiçbir bir ayrım yapmadan herkesi kucaklaması beni çok mutlu etmişti. 
Birlikte yapmış olduğumuz seçim çalışmalarımız olumlu sonuçlandı ve bir Milletvekilliği kazandık. 
Anca; yüzde 10 baraj sistemi kazandığımız milletvekilliği bizden alınarak seçimi kaybeden AKP'ye verilmesi beni ve Saffet beyin sevenlerini çok üzmüştü.
Ankara'ya geldiğimizde Sayın vekilimiz herzaman olduğu gibi ofisini ve kapılarını kapatmadan yine hiçbir ayrım yapmadan gelen hemşehrilerimizin maddi ve manevi istek ve sorunlarını çözmeye devam etti. 
2007 yılında AKP 'den aldığı teklifle Ardahan'dan birinci sırada aday oldu.
Yapılan seçim çalışmalarında yanında oldum ve yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda; 2002 yılında Ardahan'da seçimi kaybeden AKP Saffet beyle seçimi kazanarak birinci parti konumuna yükseldi ve bir Milletvekilliğini kazandık;
bana danışmanlık yapmamı ve birlikte Ardahanımıza, ilçe ve köylerimize hızmet etmeyi teklif etti, bende sizinle birlikte halkımıza hizmet hakka hizmettir diyerek seve seve çalışma kararı aldım.
Vekilimiz yemin törenine katıldıktan sonra Mecliste çalışmaya başladık ve Ardahan ilimize,ilçe ve köylerimize yapılacak hizmetleri belirleyerek çalışmalara başladık.
Sayın vekilin aklında öncelikli hizmetlerin başında;
1- Ardahan'ilimizin,madi,manevi gelişmesi,göçün durdurulması, iş alanlarının açılması maksadıyla; bacasız fabrika olan Ünüversitenin Ardahana açılması çalışmalarını başlatarak; Milli Eğitim  Bakanı,Başbakan ve Cumhur Başkanımız ile yapmış olduğu ikili görüşmeleri ve ısrarlı çalışmaları olumlu sonuçlandı ve ilimize üniversitenin kurulması,ilçe'lerimize yüksek okul açılması, Bakanlar kurulunda kabul edilerek yasal olarak kesinleşti.

2- Ardahan'a öncelikle Tarım ve Hayvancılık Bakanı'nı getirerek hayvancılığın desteklenmesi, hayvan alımlarında ihtiyaç sahiplerine kredi verilmesini sağlayan yasal düzenlemenin çıkarılmasını sağladı 

[] 3-Ulaştırma Bakanını Ardahan'a getirerek Kars, Gürcistan ve Azarbeycan tren hattının Ardahan'a getirilmesi kabul ettirdi. 
4- Ulaştıma Bakanı bir 
kez daha Ardahana getirilerek Posof ve Çıldır sınır kapılarının açılması ve bölgenin canlandırılması girişimlerinde bulundu, yine Sayın Bakanı gece saat 23’te Posof Ulgar Dağına ve Posof'a götürerek Ulgar tünelininde  proğrama alınması sağlandı.

5-Sağlık Bakanı'nı Ardahan'a getirerek 150 yataklı tamteşeküllü Devlet hastahanesinin programa alınarak yaptırılması sağlandı.Göle ilçemize 50 yataklı tamteşeküllü hastahanesinin proğrama alınmasını sağlandı.

6-Toki Başkanlığı ile yapılan çalışmalarında ilimize 350 Göle ilçemize 300 toki konutlarının programa alınmasını sağladı  ve evi olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara tahsisi yapıldı.

7-Sanayi ve Tenoloji Bakanı Ardahan'a getirilerek ilimiz'de sanayinin geliştirilmesi, iş alanlarının açılmasını sağlamak maksadıyla Büyük Sanayi Sitesinin proğrama alınması kabul edilerek tahsis edilen ödenekle temeli atıldı. Ancak Saffet beyden sonra bugüne kadar hiçbir girişim olmamıştır ve atıl durumda beklemektedir.

8-Turizim Bakanlığı nezdinde yapmış olduğu görüşmeleri sonucunda; yalnızçam kayak tesislerinin proğrama alınması ve kış turizmi'nin canlandırılması kabul edildi.
9-köylerimizin ihtiyacı olan hizmetleri birlikte tesbit ederek köylerimize köy konaklarının yapılması, yolu, suyu olmayan köylere ihtiyaç duyulan hizmetlerin getirilmesi,köy içlerindeki yollarına kilit parke döşenmesi,DSİ Kanalıyla dere islahlarının yaptırılması,yayla yollarının açılması ve yaylalaŕımıza elektrik verilmesi suyu olmayan yaylalara sondaj vurdukları su sorunları çözüldü v.s.tamamı Sayın vekilimizin yoğun çalışmaları sonucu çözülerek halkımızın hizmetine sunulmuştur. 
Emektar Vekilim Ardahan ilimizin kadir Şinas halkı bu hızmetlerinizi unutması mümkün değil selam ve sagılarımla.

 

Bu yazı 114807 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum