içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Saffet Kaya nın Gönüllere Taht Kurması Koltuk İle Yapılmaz

Siyaset ile uğraşanlar iyi bilirler. Herkesin kendi yetkinliklerine göre belli başlı görevleri vardır. Kimileri en alttan başlayarak üste çıkmaya çalışır, kimileri de yetkinliklerine göre direkt üstten başlarlar. Aslında hayatın doğasında var olan durumunda buna benzer bir durumdur. Burada önemli olan ise olduğun yere nasıl geldiğinin yanı sıra o yerden uzaklaştığında insanların seni nasıl hatırlayacaklarıdır. Kimi o koltukları yetkisi içerisinde zehirlenir gider kimi ise koltuğu terk etse bile yüreklerde ki yeri terk etmez. Çünkü gönüllülere taht kurmak koltuk ile yapılmaz da o yüzden.

Bilen bilir bizim oralarda coğrafya da zordur hayatta kalmakta. Onun için eğitim olmazsa olmazımızdır. Eli kalem tutan herkesin okuyup büyük adam olması her ana babanın hayalidir. Bu hayalin yanı sıra da memleketine, doğduğu topraklara da sahip çıkması ve hemşerilerine yol gösterici olması da beklenir. Saffet Kaya isminin de hikayesi kısacası bu aslında. Doğduğu topraklardan eğitim almak uğruna büyük şehirlere gelen hemşerileri gibi onunda yolu gurbete düşmüştü bir kere. Tabi şimdi gurbete gitmek kolay. Hem ulaşım kolay, hem de iletişim. Zor yıllarda gurbete gidenler anlatırlardı hep yaşadıkları tüm zorlukları. Bir nevi bizler büyürken onların anlattıkları deneyimlerle yoğrulduk. Ve her yaşadığımız olay karşısında da onların dediklerini akıllarımıza getirerek hareket ettik. 

Bir isimden, bir konumdan, bir unvandan fazlası olarak ifade edilmektedir Saffet KAYA ismi. Siyasete girmeden olduğu gibi, siyasetteyken ve hatta aktif siyasetten çekildikten sonra da kalbi memleket için atanların sayısı oldukça azdır. Hatta bir elin parmağını geçmez bu isimler. Saffet KAYA siyaset öncesinde olduğu gibi aktif siyasette olmadığı zamanlarda da kalbi Ardahan için özel birisi. Yukarıda dediğim gibi gönüllere taht kurmak koltuk ile yapılmaz. Bunun yaşayan örneklerinden birisi olarak Ardahan Eski Milletvekilimiz Sayın Saffet KAYA gittiği her yerde siyasetçi olmanın da ötesinde memleket sevdalısı olarak karşılanmaktadır. Evet evet yanlış okumadınız. Memleket sevdalısı olarak karşılanan birisi olmak. İnsanları heyecanlandıran birisi olmak da kolay değildir. Çünkü bunun altından süreklilik yatar. Bir şeyi bir kez yaparsanız sadece o an hatırlanırsınız. Bunu süreklilik haline getirirseniz daima hatırlanırsınız. Ve sizin olmadığınız yerlerde de adınızdan sıklıkla ve iyilikle bahsedilir. Hepimiz biliyoruz ki biz oradayken hakkımız da iyi şeylerin konuşulması oldukça doğaldır önemli olan yokken hakkımızda iyi şeylerin konuşulmasıdır. 

Eğer hastan varsa ve yakın akrabalarından, şehrin ileri gelenlerinden ve yöneticilerden önce aklına Saffet KAYA geliyorsa, hiçbir istediğin talebin olmadığında da sadece sesini duymak için Saffet KAYA’yı arıyorsan, bir kalabalığın içinde görüp de Saffet KAYA’nın yanına gitmek istiyorsan, işte Saffet KAYA ismi senin de gönlüne taht kurmuştur bir kere. Artık bu saatten sonra o tahtın o gönülden kalkıp gitmesi de, senin gönlünü de o tahta kapatman artık imkansızdır.

Memlekette işsizlik varken dertlenen, çiftçi mazotunu alabildi mi?  Otu samanı yeter mi? Yetiştirdiği hayvanı değerinde satabiliyor mu? Çocuklar eğitimlerini eksiksiz alabiliyor mu?  Başta olmak üzere daha bir çok memleket meselesi ile dertlenen kaç insan kaldı ki günümüz de. Hem de siyasi bir menfaati olmadan. Koltuk sahibi olmayan kaç kişi mücadele eder ki tüm bu sorunlarla. Gördüğü her hemşerisine tüm sıcakkanlılığı ile kim merhaba derki.  Bu ve buna benzer tüm sorularında tek bir cevabı var aslında . Bizlere tüm bu soruların cevabını yaşayarak gösteren bir isimdir Saffet KAYA ismi. 

Bizim asıl ihtiyacımız belli. Bölgemize sahip çıkan değerleri yetiştirebilmek. Hem de tek bir alanda değil. Siyasetten spora, bilişimden sanayiye, ulaşımdan eğitime kadar daha birçok sektörde, kurumda ve kuruluşta bölge insanının sayısının artmasına ihtiyaç duymaktayız. Sayıları artan her bir insanın memleketine bir arpa boyu katkı sağlaması bile aşılması zor olan engellerin kolaylıkla aşılabilmesine olanak sağlar. Hal böyle olunca da bizlere düşen Saffet KAYA  başta  olmak üzere memleketine sevdalı tüm yüreklere sonuna kadar sahip çıkıp, destek olarak daha ilerilere gitmelerine omuz verebilmektir. Emin olun biz omuz verdikçe daha güzel günler hem bizler hem de memleket için oldukça yakın. Neden bizlerde bu güzel günlere biran önce kavuşmayalım ki. Önümüzde ki tek engel yine biziz ve gelin hep beraber bu engelleri kaldırarak yolumuza emin adımlarla ilerleyeyim. Değerlerimizi daha değerli hala getirerek onlarda birlikte bu yolu yürüyelim. 

 

Bu yazı 109372 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum