içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Memleket ve Millet sevdalısı Saffet Kaya

Memleket ve Millet sevdalısı Sn. Vekilim Saffet Kaya, 

Yürekte İz bırakanlar,  

 

Her siyasetçinin ve her devlet adamının aktif olduğu yâda olmadığı dönem içinde memleketine, milletine ve ülkense yaptığı hizmetleriyle müspet ya da menfi bıraktığı izler vardır. Bazı izler çok kısa zamanda kaybolup gider bazılarını ise isteseniz de silemezsiniz. 

Kaybolup gidenler; Konjonktür el ve popülist siyasetçileridir. Seçildiklerinde vekil olsalar dahi kendilerini asıl olan milletin üstünde görürler. Makam mevki için, Makyavelist bir yaklaşımla onlar için hedefe giden her yol mubahtır düşüncesiyle yola çıkmışlardır. Meram ve maksatlarına ulaştıklarında onların görevleri bitmiştir. Milletin hizmet beklentisi de onlar için bir anlam iade etmiyordur.   

Bire de,

İsteseniz de silemedikleriniz vardır; Sn. Vekilim Saffet Kaya gibi bu siyasetçiler ayını zamanda siyaset üstü düşünce sistemine sahip olan millet ve memleket sevdalısı devlet adamlarıdır. Bu devlet adamlarının yüreğinde zaman, mekân, din, dil, ırk renk ayrımı yoktur. İster aktif görevde olsunlar ister olmasınlar meram ve maksatları Milletine ve Devletine hizmet etmektir.

Sayın vekilim Saffet Kaya

20, 21 ve 23. Dönem Ardahan Milletvekili olarak görev yaptınız. Memleketinizin vilayet olmasına katkınızdan tutunda, Ardahan’a yapılan yatırımlar, Kurulan Üniversitesine,  Burs vererek okuttuğunuz 5.000 öğrenci, Temel insan hakkı olmasına rağmen siz gelene kadar ihmal edilen susuz köylere götürmüş olduğunuz sular. Ulaşım sorunu yaşayan köylere yapılan yolar, menfezler, köprüler, vekilliğiniz süresince almayarak İhtiyacı olan köylere bağışlamış olduğunuz milletvekili maaşlarınız, saymakla bitiremeyeceğimiz bir sürü hizmet.

Sizce bu sevda burada bitmeli mi?

 Bence bitmemeli çünkü aktif olarak vekil olmadığınız halde ziyaretinize geldiğimde bizatihi şahit oldum. Bırakın kendi memleketinizi, farklı şehirlerden gelen ve sizin yardımınıza ihtiyaç duyan birçok vatandaş ile karşılaştım. Gördüğüm şey şuydu herkesi nezaketle dinleyen ve herkesin sorununa çözüm üretmeye çalışan kocaman bir yürek. Onur duydum. 

Naçizane kişisel düşüncem odur ki memleketinizin ve milletinizin hala size ve sizin gibi millet ve memleket sevdalılarına ihtiyacı var. Bunu onlardan esirgemeyin lütfen. 

İsminiz gibi saf ve temiz soyadınız gibide sağlam ve dirençli olarak millete ve memlekete hizmet sevdanız devam etmelidir.

Saygılarımla,

 

  

 

Bu yazı 103831 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum