içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bir Siyasi Marka ve Gönül İnsanı Olan Saffet KAYA!

Saffet KAYA, uzun yıllardan beridir şehrimizin siyasi bir markası olarak tanınıp bilinse de kendisi aynı zamanda bir gönül insanıdır… Kapısı adeta bir dergâh kapısı gibidir. Her kimlikten, her düşünceden, her inanç ve ideolojiden insana gönlü de sofrası da her daim açık olmuştur. Kendisini tanıdığım yirmi yıl boyunca O’nun kapısına giden, kendisinden yardım isteyen, maddi veya manevi bir desteğe ihtiyacı olan bir tek vatandaşın dahi geri çevrildiğine veya asık suratla karşılandığına asla şahit olmadım! Gerek Meclis’teki gerekse dışardaki ofisine ne zaman gitsem odası hep dolu doludur. Kendisi ziyaretine gelen herkesle tek tek ilgilenir, hatırını, ihtiyacını sorar, yemeğini yedirir, çayını içirir, ihtiyacı neyse giderir ve güler yüzle yolcu eder.  

Kürt-Türk, Alevi-Sünni, Sağ-Sol gibi bizi kendi içimizde ayrıştıran, ötekileştiren hiçbir kavrama yüz vermemiştir! Kendisine oy versin veya vermesin memleketimin her bir bireyine gönlünü vermiştir. Memleket…yani “Ardahan nasıl sevilir”, “Hemşeri nasıl sevilir” diye sorulduğunda aklıma “Saffet Kaya’nın sevdiği gibi sevilir!” cevabı gelmektedir. Çeyrek asırdan fazladır her gün onlarca insanla o içtenlikle ve o samimiyetle ilgilenmek ancak şehrini ve hemşerilerini çok sevmekle ve hatta gönül vermekle mümkündür.

Siyaseti bir kazanç kapısı olarak görmeyen, aksine siyasete maddi ve manevi çok şey vermiş bir kişidir kendisi. Makamın taçlandırdığı bir isim değildir; Saffet KAYA’nın makamlara ihtiyacı da zaten yoktur! 

Ama bizim O’na ahlaken bir borcumuz vardır. Saffet KAYA’ya 2023 yılında koşulsuz destek verme borcumuz! Yıllardır karşılıksız olarak bu ülkeye, şehrimize ömrünü adamış bu büyüğümüze, abimize biz de 2023 yılında hangi inanç ve hangi görüşten olursak olalım destek vermeliyiz! Çünkü ben biliyorum ki Saffet KAYA ne kadar güçlü olursa her birimiz de o kadar güçlü olacağız. Kazanan Saffet KAYA değil; Ardahan’ımız, Ardahanlımız olacaktır! 

 

Hukukçu- Dr. Öğretim Üyesi Ayşegül KARACA DEDEOĞLU

Bu yazı 177511 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum