içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Saffet Kaya yı Tanımak

Sayın Saffet Kaya yı Türkiye'mizin ortak değerini Ardahan'ın gurur abidesini tanımak.

Ardahan haberi.com okur ve takipçilerine, sevgili ardahan halkına değerli büyüklerime, yaşıtlarım ve küçüklerime selam saygı ve sevgilerimi iletiyor sizlere buradan duygularımı paylaşma fırsatını bana veren ARDAHAN HABERİ yönetimine huzurlarınızda teşekkürlerimi iletiyorum.

Müsaadenizle Ardahan'ı nasıl yorumluyorum.

Ar: Namus, şeref, onur, haysiyet 
Arda: hükümdar yada kumandan asası işaret olarak belirlenen sınır 
Han: Tüm türk toplumları tarihinde hükümdar, padişah demektir. 
Ardahan: İlimizin ise yukarıdaki açıklamaların bir bütünü olarak belirtilen değerlerin toplamı Sayın Saffet Kaya demektir.

Bu arada 1986 yılında Posof derindere köyünden bir kızınız ile evlenerek Allah bana bir kapı araladı ve açtı böylece bende fahri Ardahan'lı olma şansına da sahip oldum.

Severek başladığımız bu hayatta inişli çıkışlı yorucu hüzünler ve sevinçlerle dolu zaman hızla akarken 1987 ve 1990 yıllarında dünyaya gelen oğlumuz ve kızımızla yaşam mücadelemize devam ederken ülkemizin her zaman kanayan yarası olan işsizlik belimizi iyice bükmüş ve çareler ararken 1995 yılında Zonguldak'taki Ardahan'lılar dernek başkanımız ile sohbet ederken ülkemizde daha sonra enerji bakanlığı da yapan bir siyasi bekleniyordu ve sorunumuzu ona iletmek istediğimizi söylediğimizde dernek başkanımız bize o siyasi için bunlar ancak kendi eş dost ve akrabaları ile zenginlerin işlerini yaparlar sizede tamam bakarız derler ama birdaha ulaşamazsınız kimseyi tanımazlar ve üzülürsünüz ben sizi benimde çocukluk arkadaşım olan TBMM Plan ve bütçe komisyonunda ki Ardahan Milletvekilimiz Saffet Kaya var kendisi adam gibi adam insan gibi insandır. Yüreği mert sözü senet tir. Bir süre bekleyin birlikte Ankara'ya gider ve kendisi ile tanıştırırım ziyaret ederiz dedi ve oradan ayrıldık.

Kısa bir süre sonra Ankara ya TBMM ye Sayın Vekilimizi ziyarete gittiğimizde 1996 lı yıllardan hatırımda kalan kuyrukları hatırlatan müthiş bir ziyaretçi yoğunluğu vardı ve diğer Vekillerin odalarında ise sadece sekreterleri vs diğer görevlilerinden başka kimseler yoktu. Bu yoğunluk sanki bir ziyaretçi kalabalığı değil'de miting alanı gibiydi. Hani bize burada sıra gelir mi diye de düşünmüştük ve şaşkındık ve o gün diğer Vekiller saat 17.00 gibi gitmiş ve meclisin koridorlarında Sayın Saffet Kaya'nın ziyaretçileri kalmıştı.

Sayın Vekilimiz Saffet Kaya bey hiçbir ziyaretçisini bizde dahil görüşmeden oradan ayrılmadı ve gözlerimize inanamıyorduk hiç kimseyi ayırt etmeden adeta ağabey i kardeşi annesi babası gibi karşılıyor sevgiyle kucaklıyor sabırla dinliyor sorunların çözümü için görüşmeler yapıyor randevular alıyor saymakla bitmez adeta savaş veriyordu. Neyin savaşını veriyordu? Tabiki Ardahan dernek başkanımızın aynen bize dediği gibi adam gibi adam olmanın insan gibi insan olmanın savaşıydı bu. Herbir ziyaretçinin derdiyle dertleniyor sevinci ile gülüyor sorunlarını çözerek mutluluk vermenin huzuru ve hazzını yaşıyor ve hiç yorulmuyordu bu insan üstü bir çabaydı ve o an anladım ki Allah insanlara bir kapıyı kapatsa diğerini açar denir ya işte bizim için açılan kapı da Sayın milletvekilimiz değerli büyüğümüz Saffet Kaya'yo tanımak oldu ve aradan 25 yıl geçti yaşamımızın her anında var oldu aynen soyadında olduğu gibi arkamızda güvenle yaslanabilecek sağlam ve güçlü bir Kaya var.

Sayın vekilimiz Saffet Kaya işte bu sebepledir ki tüm Ardahan'lılar için Türkiyemiz için sahip olunan ve sonuna kadar sahiplenilmesi gereken bir değer bir ağabey bir büyüğümüzdür. Kısaca Sayın Saffet Kaya kalemlerin yazmaya sayfalara ve kitaplara sığdırılamayacak kadar bir önem bir değer ve araştırılması gereken bir tez konusudur.

O kadar dolu ve duygu yüklüyüm ki sözlerimi şimdilik şöyle bitirmek istiyorum.

Sayın Milletvekilimizi,
Değerli büyüğümüz Saffet Kaya'yı tanımak KADER
Tanıyıp da anlamamak
Üzmek ve kıymetini bilmemek KEDER dir.

Saffet Kaya;  

Ardahan dır. 
Ardahan ın kalesidir.
Ardahan ın sesidir. 
Ardahan ın gücüdür. 

Huzurlarınızda selam ve saygılarımı iletiyorum. 

Erdoğan ailesi adına Hasan Basri ERDOĞAN 
                   ZONGULDAK

Bu yazı 38339 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum