içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Saffet Kaya’yı anlamak…!

Sayın Ardahan halkı ve Türkiye’mizin her yerindeki Ardahanlı hemşehrilerimiz, Türkiye’m uzun bir aradan sonra sizlere tekrar merhaba diyebilmenin mutluluğu ile ülkemizin ve tüm dünyanın ortak sorunu olan CORONA musibetinden uzak, yüzlerinizin sürekli güldüğü geleceğe ümitle bakabildiğiniz sağlıklı yarınlar diliyor ve artık sadece Ardahan’ın değil Türkiye’mizin örnek siyasetçisi ve günümüzün siyaset üstü gerçek bir DEVLET ADAMI olan sayın vekilimiz Saffet KAYA’yı  tanımak diye başladığım yazımızı yüksek müsaadenizle Saffet KAYA’yı anlamak …!  diye devam etmek istiyorum.
Haydi başlayalım,

1) Silgi-Bilgi ve İlgi nedir? Desek;
Silgi ve Bilgi’nin baş harflerini alınca ne kalıyor geriye sadece İLGİ silgi ile bilgiyi silersiniz ama Sayın Saffet KAYA’ya olan ilgiyi asla silemezsiniz. Onun yeri her daim gönüllerde sabitlenmiştir ve tabiki onun gönlünden de Ardahanlı hemşerisini, Ardahan’ı ve dahi Türkiye’mize olan hizmet aşkını, insan sevgisini ve İLGİ’sini silemezsiniz.

2) Ağacın kalitesi ÖZÜNDEN insanın kalitesi SÖZÜNDEN bellidir desek;
       Evet Sayın Saffet KAYA’nın özüde sözüde birdir. Gözünde memleketi Ardahan, sözünde canı kanı   hemşerisi tüm Ardahanlı canları, özünde ise Vatanı Türkiye’miz ve milleti vardır.

3) Kabiliyetsiz olmak bir kusur değil ama karaktersiz olmak çok büyük bir kusurdur desek;
Evet sayın Saffet KAYA bilgi birikimi, eğitimi donanımı, sosyalliği, bürokrasi ve diplomaside, siyasette ve iş dünyasındaki sağlam temeller üzerine kurduğu ilişkiler ağı dostluklar ve güven ile her makamda saygınlığı bulunan bir Devlet Adamı olmakla beraber kabiliyetin zirvesinde yer almaktadır..!

3. dönem TBMM çatısı altında Ardahan milletvekilliği yaptığı resmi hizmet süreci içinde yaptığı hizmetler ve devamını takipte insanına verdiği sözü ve hizmeti yerine getirme gayreti ile ailesini ve ticaret hayatını geri planda bırakarak önce Ardahan ve Ardahanlı hemşerilerim diyerek gecesini gündüzüne katıp bıkmadan usanmadan 7/24 çalışan, benim bildiğim 25 yıldır değişmeyen, her çaldığında cevap verilen o an müsait değil ise sonrasında arayan kişiye dönülen cep telefonu ileki sadece bu bile karakter örneğidir. Seçim dönemlerinde gerçekleri değil uçuk hayaller sunarak kandırarak seçildikten hemen sonra ilk iş olarak cep telefonu numarasını değiştirenlerin örnek olması gereken KARAKTER kişidir Sayın Saffet KAYA.
 

4) Sevgi her insana layıktır ama Her insan sevgiye layık değildir desek...!

Evet Sayın Saffet KAYA’mız;

Türkiye’mizin serhat şehri doğudan giriş kapısı Ardahan’ımızın en soğuk iklimin hüküm sürdüğü coğrafyanın tüm Ardahanlıların olduğu gibi sıcacık yüreğinde yer bulabileceğiniz Evimiz evinizdir, kalbimiz sizindir, soframızda aşımızda payınız vardır diyen, derdimizle kederlenen, sevincimizle mutlu olan değerli büyüğümüz Sayın Saffet KAYA.

Elbette ki tüm Ardahanlıların ve Türkiye’mizin ve halkının SEVGİSİNE LAYIKTIR, ancak vaat ettikleri hizmetleri yerine getirmek üzere elde ettikleri, unvan ve makamları kendine bu görevi veren Ardahanlıları ve halkını unutarak sadece kendilerine yakın bir zümreye kişilere olanak sunan insanları ötekileştirerek tepeden bakarak küçümseyen hor görenler elbette ki halkın gözünde ne saygınlık taşır, nede sevgiye layık değillerdir.

5) Saffet KAYA denildiğinde Ardahan, Ardahan denildiğinde Saffet KAYA desek;

Evet Sayın Saffet KAYA’mız tıpkı,
• Recep Tayyip ERDOĞAN denildiğinde RİZE
• Süleyman DEMİREL denildiğinde ISPARTA
• Deniz BAYKAL denildiğinde ANTALYA
• Kemal KILIÇDAROĞLU denildiğinde TUNCELİ
• Sakıp SABANCI denildiğinde ADANA
• Aşık VEYSEL denildiğinde nasıl ki SİVAS akıllara geliyorsa isimlerle şehirler özdeşleşmiş ve birbirine değer katıyor ise Sayın Saffet KAYA’mız
Ardahan ve Ardahanlıların sevdalısı ve aşığıdır lideridir adı ve şahsiyeti kişiliği ve karakteri insana olan sevgisi merhameti ile yardımseverliği ile misafirperverliği ile özverisi ile kısaca canıyla başıyla sadece Ardahan ve Ardahanlıların değil tüm ülkemizin DEĞERİDİR, KARAKTERİDİR, LİDER’idir.

Önüne geçilemez sevgi seli ve yükselişi ile bugün olduğu gibi yarınlarımızın ve geleceğimizin ÖNDERİDİR.

Bütün bu özellikler saymakla ve yazmakla bitmez ilerleyen zamanlarda inşallah devam edeceğiz.

Özetle Sayın vekilimiz Saffet KAYA şu anda bile görevde olanların yapamadıklarını yapmakta insanına ve memleketine tüm milletine kucak açmakta sorunlara çözüm üretmekte soranlara yol göstermekte REHBER olmaktadır.

Tek amacı doğduğu toprağın insanına hizmet etmek , kimsesizlerin kimsesi olmaktır. İnsanları ayırt etmeden, ötekileştirmeden, kutuplaştırmadan birleştirerek ve değerli kılarak gereken önemi vermektedir.

Sayın Vekilimiz, Değerli büyüğümüz, Saffet KAYA
Dünyayı  etkisi alına alan Covid-19 corona musibetine rağmen, asıl işi milletin vekilliği olanlar meclise bile gelmezken, gelse bile ulaşılamaz ve görüşülemez olan seçilmişler varken tüm Ardahanlıların ve ülkemizin her ilinden gelen insanlara her türlü riske canı pahasına göğüs geren, kucak açan kapısı ve gönlünü her daim ardına kadar açık tutan sevgi insanı, çözüm insanı Sayın Saffet KAYA sevenlerinin ve Ardahan halkının duaları ile ALLAH’A emanettir.

Eyyyy hizmet vaadiyle göreve gelip vekilimizin başlattığı hizmetler dışında bir eseri olmayan ve yapamayan üretemeyenler.

Seçilmişler ve Atanmışlar Halkından ve seçmeninden kaçan, uzak duran, kapılarını kapatanlar sizlerde sayın vekilimiz Saffet KAYA’ ya çok şeyler borçlusunuz. Başta Ardahan halkının olmak üzere 81 ildeki tüm yurttaşlarımızın, hemşerilerimizin ihtiyaçlarını gideriyor herkesi kucaklıyor sizin yapamadıklarınızı yaparak çözüm üretiyor.

Sayın Ardahan halkı inanınız ki ülkemizde 600 milletvekili olacağına her ilin bir Saffet KAYA’sı olsaydı ülkemiz tüm dünyanın istisnasız her alanda süper DEVLETİ olurdu. Bu sebepledir ki sayın vekilimizi olması gereken hizmet alanlarına taşımak sizlerin ve hepimizin sorumluluğudur, görevidir, geçmişte yaptığı tüm hizmetler ve halen yapmakta olduğu fedakarlıkların karşılığı olarak vicdani borcumuzdur.

Bu vesile ile Sayın vekilimiz Saffet KAYA ve ailesine sağlıklı yaşam ve yarınlar diliyor tüm Ardahan halkına ve hemşerilerime selam ve hürmetlerimi iletiyorum… HBE

Bu yazı 63862 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum