içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Derdi Millet Olanın Davası Hizmet Adı Saffet Kaya’dır

Derdi Millet Olanın Davası Hizmettir:Ardahan ismi ülkemde sadece Edirne’den Ardahan’a kalıbı ile  anılan kuzeydoğu Anadolu’nun ak zirvesi Ardahan. Cumhuriyetten sonra ülkenin kuzey köşesinde gizli kalmış bu istiridye kabuğu kendi zamanını beklemektedir. 1992 yılında il statüsünü yeniden hak etmesiyle istiridye çatlar ve yılların birikimiyle bir inci doğurur. Bu inci ki sonraki yıllar birçok başarıya imza atacak ve kendinden sonrakilere kar beyazında bir yol açıp ışık saçacaktır. İşte o inci Saffet Kaya’dır.

Ardahanımıza yıllarca seçilen vekiller seçimden seçime gelip, halkını hiç görmeden parti tavassutu ile seçilip bir daha Ardahan’a ugramazlar, halkı ile iletişim bile kurmazlar. Fakat Sayın Saffet Kaya bu döngüyü kırmıştır. Halkının arasına karışan, onları her zaman ziyaret eden, daima yanlarında olan halk adamıdır. İnsan ayrımı yapmayan, herkesin sorunuyla ilgilenen gönül adamıdır. Vatandaşın hastasında, ölümünde,acısında, düğününde, sevincinde yanında olan toplum adamıdır. Çaresize çare, dertliye derman olacak her konuda iyilik yapan dosttur. İş, aş arayan yüzlerce kişinin sorununu çözen devlet adamıdır. Okulu, camisi ,yolu, köprüsü, suyu, olmayan ve  ihtiyacı olan köylere maddi destek veren hayırseverdir. Saffet Kaya yaptığı iyiliği unutan, kendine yapılan dostluğu asla unutmayan vefalı dosttur.

Yalnızca Ardahanda değil Ankarada kapısını Ardahanlı hemşehrilerimize ve tüm illerden gelen vatandaşlara sonuna kadar açan  bir vefalı siyaset adamıdır. Sayın Saffet Kaya hakkında yazacak yüzlerce değer vardır.

Çıldır ilçesinin bir köyüne ziyarette bulunurken bizi yaşlı bir kadın Anadolu insanına has çekingen bir şekilde elinde Sayın Saffet Kaya'nın 1994 yılında çekilmiş  fotoğrafı ile karşıladı ve bize şunları söyledi " Sayın Vekilim köyümüz ilçeye uzak, malum maddi durumumuz da iyi degil. Sizden başka bir devlet adamı görmedik. Bu nedenle sizin fotoğrafınızı bu köyde yirmi beş yıldır saklıyorum, evimize gelen herkes sizin isminizi bilir." diyerek boynuna sarılıp gözyaşı döktü. Bu beni ziyadesiyle etkilemişti.

Bir başka ziyaretimizde ise Sayın Vekilim Saffet Kaya Posof ilçesinde akşam üzeri bir köye gittiğimizde , köylü ile görüştü ve köyün dışında bir evin ışıklarının yandığını gördü. Bizler "Yağmur yağıyor , araçlar oraya çıkmıyor, efendim dönelim." dediğimizde bize "Yürüyerek gideceğiz." dedi. "O insan benim için önemli ,  sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız." dedi. Sayın Saffet Kaya siyasette yıpranmadan otuz yıldır halkın gönlünde taht kuran millet adamıdır. Kendisine sağlıklı bir yaşam diler  Ardahanımızı bu güzel hizmetlerinde mahrum bırakmamamasını temenni ederim.

Bu yazı 79660 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum