içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sosyolog Gözüyle Bir Devlet Adamı Portresi-1 Saffet Kaya....

Yılmıyorsun, korkmuyorsun, usanmıyorsun, bıkmıyorsun. Sahi sen bu azmi ve hırsı nereden buluyorsun?

İnadına Ardahan, inadına memleket sevdası, inadına Ardahanlı diyorsun. Peki niye?...

Ne kazanıyorsun bu sevdadan, bu aşktan? Sana ne katıyor? Ne elde ediyorsun?

Bu soruları sorarken sana, aynı zamanda kendime de soruyorum, sonra dönüp cevaplarımı aramaya başlıyorum.

Çok geniş bir hinterlandın var.  Yukarıda saydığım hiç bir şeye aslında ihtiyacın yok.  Bu azmin arkasından sorup soruşturuyorum. Hiç bir ekonomik çıkarın yok, böyle bir kaygında yok.

Geriye kala kala, bir aşk bir sevgili ihtimali geliyor. Anlıyorum ki; Doğduğun topraklara, bu coğrafyanın insanına aşıksın. Sen onları bir sevgili olarak görüyorsun. Aşka hizmet ediyorsun, sevgiliye meylediyorsun.

Ardahan'ın üzerinde, bu halk üzerinde iz bırakıyorsun '' Başkalarının izinden gidenin ayak izi olmaz'' Sen başkalarının izinden de gitmiyorsun. Kendine çığır açarak, kendine iz açıyorsun sonra Ardahan'ı, Ardahanlıyı izinden sürüklüyorsun, hafızalarda yer edindin, ediniyorsun.

Politik arenayı bir araç olarak görüp aslında aşkına, sevgiline, Ardahanlıya hizmet etmek için kullanıp koşturuyorsun. Canhıraş çalışıyorsun, hep koşuyorsun, karşılıksız seviyorsun...  Peki neden ?

Siyasi platformda rakiplerini küçümsemiyor, bilakis muhatap alıp, ciddiye alıyorsun, hatta rakip parti seçmeninin işini yapıyorsun, yardım ediyorsun.

Bir Ardahanlı, Ardahan da üşüse, sen Ankara da hasta oluyorsun. Ardahan için içi boş siyaset yapmıyorsun, boş laf üretmiyorsun. Yaptığın hizmetleri referans gösteriyorsun, yerinde gösteriyorsun.

Yaptıklarının bitmediğini gösteriyorsun, Ardahan da yarım kalan iş bırakmak istemiyorsun ve devam etmek istiyorsun.

Ardahan Üniversitesinin temeli sayılan Yüksek Okulu yaptırıyorsun, yetmez diyorsun. Köylere okul yaptırıyorsun, yetmez diyorsun. Çeşme, köprü, yol yaptırıyorsun, camilere yardım yapıyorsun yetmez diyorsun. Ardahan'ın dışarıya açılan sınır kapılarını açmak için uğraşıyorsun dahası olmalı diyorsun. Binlerce Ardahanlı öğrenciye burs verip okutuyorsun az bile diyorsun. Havaalanı istiyorsun Ardahan'a, bunun için çaba sarf ediyorsun. Koşuyorsun hem de hunharca koşuyorsun ve şikayet etmiyorsun.

 Karanlığa küfretmiyor, devamlı mum yakıyorsun. Tüm bunlardan sonra insanın sorası geliyor, Sen ne istiyorsun?

Sahi sen kimsin ?
 

Cevabını da gelecek yazımızda verelim.

Bu yazı 55894 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum