içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sen Tarih Yap Saffet Kaya Biz Bu Tarihi Yazarız
 

Sen Tarih Yap Saffet Kaya

Biz Bu Tarihi Yazarız

Geri durma,

 Arkanda güçlü bir nefes var.  Bu nefesi rüzgâra çevir yol almaya devam et. Unutma yola yalnız çıksan da hiç yalnız kalmadın, kalmayacaksın...

Çıktığın bu yolda şimdi kitleler senin peşinde, halk doğru ve dürüst siyaseti anlamakta geç kalmaz. Sandık bu yolda kaçınılmaz sondur. Yürü doğru bildiğin yolda. Sıkıntılı zor yollardan geçtiğini halk biliyor. Unutma! 'Hiç kimse başarı merdivenlerini elleri cebinde çıkmamıştır'. Ardahan da siyasete soyunmak senin için yeni değil daha önce başardın yine başaracaksın.

İki kutuplu siyasette iktidar da olabilirsin, muhalefette de. Sorun burada değildir. Sorun; bulunduğun yerde halktan yana mısın, değil misin sorunudur. Parlamentonun orta yerinde Ardahan’ı konuşabiliyor musun, dikkatleri oraya çekebiliyor musun? İşte problem çözümünün parçası oldun demektir.

Biliyoruz ki artık Ardahan siyaset tarihi Saffet Kayasız yazılmıyor. O halde bu tarihe yön ver Ardahan'ın makûs talihini değiştir. Ardahan a yer aç. Söz sırası yine sende, bu şehrin siyasetine masa başından yön vermeye çalışanlar geçmişte başaramadılar yine başaramayacaklar. Paradigmaları iflas etti.  Kamuoyu yoklamalarında arkandan nal topladıkları haberleri geliyor. Zaten akside düşünülemezdi. Sen yeni bir siyaset alanı yarattın; Her kesimden, her seviyeden insanla birliktelik oluşturdun, hani biraz daha ilerletsek bir doktrin çıkacak ancak bunu başarı merdivenlerinin son basamağında yazalım.

Saffet Kaya, tek başına iktidardır, tek başına muhalefettir, tek başına bağımsızdır. Fark etmez.  Ama Saffet Kaya’nın bir itirazı var, bir itirazı olmalı… İtirazı olanlar; Adaletsizliği, düzensizliği, güç zehirlenmesini kabul etmezler. Ses yükseltirler. İtiraz edenler; Halktan yanadır, haktan, adaletten yanadır. Her biri birer Spartaküstür. Saffet Kaya itiraz edendir, ses çıkarandır. Mesela, çözüm için bağırmak, ses yükseltmek bir itirazdır. Bozulan düzene karşı itiraz etmek asi bir ruh gerektirir.

Saffet Kaya İtiraz etmelidir, Saffet Kaya itiraz edendir.

Ardahan da siyaset aristokratların ve bürokratların işi değildir, tam tersine halkın, halkın içinden çıkmış halk adamının işidir. Keza aristokratlar halka tepeden bakarken, bürokratlar ise emirle hareket ederler. Halk siyasetçisi bağımsızdır, emir almadan halktan biri gibi severek sevdirerek siyaset yapar.

Türkiye'de olduğu gibi Ardahan siyasetinde de siyasi söylem ve yükümlülüklerini en ücra köşelere ulaştıramayan aristokratlar ve bürokratlar, Ardahan'ın her insanını kendine münhasır bireyler olarak görmeyip, avam olarak gördükleri içindir ki başarıları devamlılık arz etmedi.

Oysaki popülist değil pozitivist siyaset yapan Saffet Kaya'nın Ardahan da neredeyse ayağının basmadığı, görüşmediği, elini sıkmadığı insan kalmadı. İnsanımız kendisini bir siyasetçinin yanında değerli görmeye başladı. Saffet Kaya ile halka halkça yaklaşımları tanıdı.

Sen halkın yanında dur, Sen Roma Kralı olma, Sen SPARTAKÜS ol,  tarihe not düş, biz bunu da, Spartaküsü de yazalım.

Hakan BALCI

Sosyolog

 
 
Bu yazı 91253 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum