içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bu Sevda Çok Başka Saffet Kaya

 

Demokrasi; siyasal denetimin doğrudan doğruya halkın ya da düzenli aralıklarla halkın özgürce seçtiği temsilcilerin elinde bulunduğu, toplumsal ve ekonomik durumu ne olursa olsun tüm yurttaşların eşit sayıldığı yönetim sistemidir.

    Peki ülkemizde demokrasinin tecelli ettiğine inaniyormusunuz? Halkın özgürce seçtiği temsilciler (varmı?) sizi temsil ediyor mu?  Bu temsilciler halkın sorunlarını, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarının ne kadarını biliyor? Bu sorunların çözümü için neler yapıyor? Siz bu temsilcilere derdinizi anlatabiliyormusunuz? Kısaca kendi hayatını halkına adayan biri varsa sizin seçtiğiniz temsilci demokraside sizi temsil ediyor ve halkının temsildeki sesidir.

Ardahan’ın gelişmesinde taş taş üzerine koyandan Allah razı olsun. Ancak; halk tarfından seçilmiş olsa da olmasa da her zaman halkının yanında olan her derdini kendi derdi bilen ve çözüm için gecesini gündüzüne katan, 24 saat telefonu açık olan her an ulaşılabilir olan Saffet KAYA’ya sahip çıkıp onun Türkiye için de bir marka olduğunun bilincinde olalım. Son seçilmlerde halkı için demokrasiyi işleten (bağımsız aday olarak) yine o olmuştur. Fakat Ardahan’lı olarak demokrasinin halkın temsilcisi “halkın özgürce seçtiği temsilciler” olarak sandıkta irademizi yansıtmalıydık….. 

Halk iradesi; “evrensel politikalarda bir devlete ait olan toplumun total iradesini ifade eder. “   “halkın yönetime doğrudan katılımı ve yönetimi belirleyici temel faktör olması”  “halkın halk tarafından halk için yönetimi“

    Ardahan’ın yönetime doğrudan katılması için kendi belirlediği kişileri seçmesi ve seçtiklerinin de halk için doğru işler yapması gerekir. Bölgenin gelişmesi için evrensel ilkeler çerçevesinde temsil edebilme kapasitesi, bilgisi ve vicdanı olmalıdır.

Örgütlü toplum; sosyal demokrasi’nin temel ilkesi, sessiz çoğunluğun sesli hale evrilmesi, toplumun ortak konularda uzlaşarak ya da görüş belirlemesidir. Kısaca örgütlü olmayan toplum tam demokrasiye hiçbir zaman ulaşamaz. Örgütlenmesi yaygın olmayan topluluklar, bu egemenliği farkında olmadan örgütlü azınlıklara, atanmışlara, bir avuç seçkinlere kaptırırlar. Sadece oy vermek değil verdiğin oyun arkasını aramak gerekir…

    Ardahan’lı olarak olmazsa olmazımım örgütlü toplum olmamızdır. İdeolojilerin bittiği, futbol takım tutar gibi parti tutmanın doğru olmadığı, sağ-sol, din, dil ve ırk ayrımı yapmayan halkı için çalışan, sorumlu, vizyonu ve misyonu olan, bunları da hayata geçirebilecek siyasi birikim ve cesarete sahip (şahsi çıkarını halkın çıkarının önüne koymayan) olabilmek gierekir. 

Hayatın’ da hiçbir kimseyi ötekileştirmeyen, kürt, laz, çerkez, alevi, sunni vs. demeyen hatta kendine kurşun sıkan insanı dahi bağrına basan, kendi ekmeğini bölen, şahsi parası ile köylere köprü-yol yapan, Ardahan’ın İl olmasında, Üniversite, yüksekokul, yurt yapılmasındaki katkılarının yanında binlerce öğrenciyi şahsi parası ile okutmada tereddüt etmeyen Saffet KAYA’yı saygı ile alkışlıyor ve her zaman yanında olacağımızı belirtmek isterim.


 

Bu yazı 93800 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum