içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ardahan dan Doğan Güneş Saffet Kaya

7 Ocak 2022’de 50 yıllık dostumuz Eski Ardahan Milletvekili Saffet KAYA Bey’in Ankara’daki ofisine, Ağabeyim ve Beybabam ile ziyarete gittik. Beybabam Ardahan Yatılı Bölge Okulu emekli öğretmenlerinden İsmail DEMİREL’dir. 93 yaşında olmasına rağmen 25 yıl görev yaptığı Ardahan’ın sevilen ve sayılan esnaflarından Şemsi KAYA’nın oğlu Saffet KAYA’nın yanına gitmek istediğini bana bildirdi. “Saffet KAYA ile nasıl görüşebilirim” dedi. Ben de hemen sekreterini arayarak randevu aldım. 

Ankara’daki ofisine giderken yolda dedi ki; “Oğlum, Saffet KAYA elimizde büyüdü, rahmetli babası ile uzun yıllar dostluğumuz var ancak şu an gerek Ardahan’da gerekse Türkiye’de çok sevilen ve çok tanınan birisi. Acaba bu sevgi kendisini şımartmış mıdır, burnu havada mıdır, eğer bizleri samimiyetle karşılamaz ise çok üzülürüm. Çünkü 42 yıl aradan sonra yüzünü ilk kez göreceğim”. Devamında ise “Ama o yine Şemsi KAYA’nın oğludur, onda yanlış olmaz” dedi. 6.kattaki ofisine çıktığımızda babamı kapıda karşıladı. Makam koltuğuna oturttuktan sonra meraklı gözlerle bizlere bakanlara dönerek babama hitaben “İsmail Amca bizim aile büyüğümüzdür” diye tanıttı. Tabi bu durum karşısında Beybabam başta olmak üzere hepimiz çok duygulandık ve gururlandık. Sayın Vekilimin babası Şemsi Amca, 70 yıl önce Artvin İli Şavşat İlçesi’nin Yavuz Köyü’nden Ardahan’ın Çetinsu (eski adı Beberek) Köyü’ne göç ederek ticaret hayatına başlamıştır. Biz de Şavşatlı olduğumuz için aramızda çok yakın bir dostluk ilişkisi kurmuştuk. Bu vesile ile oğlu Saffet KAYA’yı kendi kardeşimiz gibi benimsemiş ve kabul etmiştik. Beybabamın, Vekilimizin saygıdeğer babası Şemsi Amca ile geçmişte aralarındaki konuşmalar bir film şeridi gibi anlatılınca duygusal anlar yaşandı. Saffet KAYA ile Beybabam arasındaki yaşanmışlıklar dile getirildi. Normalde randevu yarım saat ile sınırlı olmasına rağmen (çünkü ofisine gelen giden yoğundu) bizi bir saate yakın ağırladı. 

Beybabam, bu kadar sıcak karşılanacağını tahmin edememişti. Her ne kadar Saffet KAYA’yı çocukluğundan beri tanısa da insan zamanla değişebiliyordu. Ama tam aksine Saffet KAYA, hiç değişmediği gibi daha da mütevazi bir kişi haline gelmişti. Çok beğendiğim bir söz vardır: “İnsan küçüldükçe ve alçak gönüllü oldukça daha da büyür”! İşte Saffet KAYA da böyle bir insan olmuştur. O sevilmişlik onu yıllar içerisinde şımartmamış daha da alçak gönüllü ve güçlü yapmıştır. Ziyaret sonrası ben bu yazıyı neden kaleme aldım? Saffet KAYA’nın sevenleri kendisini laf olsun diye sevmiyor. Çünkü büyüklük de sevilmek de ne lafla ne para pulla olmuyor. Ancak yürekle oluyor. Saffet KAYA’daki yürek ise tartıların çekemeyeceği kadar ağır ve hiçbir yere sığamayacak kadar büyüktür. 

Ardahan halkı tarafından sevilen bu ailenin çocuğu Saffet KAYA, seçimlerde 30 yaşında milletvekilliğini kazanarak 3 dönem Ardahan’a büyük hizmetler kazandırmıştır. Bu süreç içerisinde 550 Milletvekili arasında maaş almayan tek vekildir. Maaşını her ay Ardahan’ın ihtiyaç sahibi köylerine bağışlamıştır. Bu yönü ile Türkiye’nin gururu Saffet KAYA ile ne kadar övünsek azdır. Onu dünyaya getiren annenin ellerinden öpüyorum. Gece gündüz demeden 7 gün 24 saat hizmet yaparak halkının gönlünde taht kurdu. Ardahan insanının derdi ile dertlenmesini bildi, Allah yolunu açık eylesin. 

Milletvekilimizin 30 yıldır siyasette var olmasının nedeni gönül adamı olmasıdır. Benim bildiğim kadarıyla bugüne kadar 5000’i aşkın öğrenciye burs imkanı sağlayarak meslek sahibi yapmıştır. Ardahan’ın kalkınması ve eğitim anlamında gelişmesi için en önemli hizmeti olan Ardahan Üniversitesi, onun şahsi gayreti sonucunda kurulmuştur. Bu hizmetlerinden dolayı Ardahan halkı tarafından yeniden icra makamında görev alması istenmektedir. Eğer Bakan olursa Ardahan’ımız için tasarladığı ve devamlı gündemde tuttuğu altyapı çalışmalarını mutlaka gerçekleştireceğine inanıyorum. Ayrım yapmaksızın seçmenini bağrına basan bir vekil olmayı başarmıştır. Ülkesinin menfaatleri için bedel ödeyen bir güzel insandır. Bu bakımdan Ardahan için Saffet KAYA büyük bir şanstır. Ardahan’a birçok yatırım yapan, velhasıl yediği ekmeğe ve doğduğu topraklara karşı nankörlük yapmayarak vefa borcunu fazlasıyla ödeyen Saffet KAYA, gönüllerdeki yerini çoktan almıştır. 

Yazımı bir televizyon programında Vekilimin alıntıladığı güzel bir söz ile bitirmek istiyorum: “BAŞKASININ ACISINI DUYUYORSANIZ İNSANSINIZ!” Yeni yılda umutlarınızın gerçeğe dönüşmesini diliyor, saygılar sunuyorum.

             

22.01.2022

Fethi DEMİREL

Orman Yüksek Mühendisi

Emekli Bakan Müşaviri

Bu yazı 110592 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum