içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Saffet Kaya’nın Olduğu Yerde  Hep Bir Çözüm Hep Bir Umut Vardır

Bundan uzun yıllar önce, henüz gençliğe adım arefesinde küçük bir çocuk Ardahan’ın sakin, yalnız sokaklarında bir başına yürürken biriyle karşılaştı. Aslında gıyabında tanıdığı ama hiç karşılaşma şansı bulamadığı bu kişi babacan tavırlarıyla çocuğun yolunu kesti. Bir baba şefkatiyle, aile samimiyetiyle bağrına bastı çocuğu. Hal hatır sordu, bir ihtiyacının olup olmadığını, ailesinin durumunu öğrendi. Bu kişinin ileride hayatına nasıl dokunacağından, ona nasıl ışık tutacağından habersizdi. Çok geçmeden bu çocuk birçok kişi için rol model olan, kendisinin de ileride örnek alacağı bu kişinin aslında babacanlığı ve şefkati ile bir efsane olarak kulaktan kulağa yayılan Saffet Kaya olduğunu anlamıştı.
        Hep söylenir ki kişinin anılarının insan psikolojisine yansıması anıların ona ne hissettirdiği ile doğrudan alakalıdır. Yani iyi insanlar, olumlu – güzel ortak paylaşımlar güzel anılara, güzel anılar da mutlu ve sağlıklı bireylerin doğuşunu sağlar. Sayın vekilimiz benim iyi anılarımın kaynağı olduğu gibi -çocuk, genç, yaşlı- çok insanın iyi anılarının kaynağı olmuştur ve olmaya da devam etmektedir.
        Ben bu yazı vesilesiyle Sayın Saffet Kaya’nın sayısız insanın hayatına nasıl dokunduğunu, gece gündüz demeden hastaların darına nasıl yetiştiğini, Ardahan’ın terk edilmiş kaderini öylece bir başına nasıl değiştirdiğini, makam kapısının ve sofrasının her daim her insana sonuna kadar açık olduğunu ve yanında başkaca birkaç hususu da yaşadıklarım ve şahit olduklarımla birlikte paylaşmak istiyorum.
        Sayın Vekilimiz, büyüğümüz Saffet Kaya, Lev Nikolayeviç Tolstoy’un; “acı duyabiliyorsan canlısın başkalarının acısını duyabiliyorsan insansın” sözünün tecessüm etmiş halidir hayatlarımızda. Zira Vekilimiz nasıl mutluluklarımızda pay sahibi ise, yaşadığımız acıların da adeta bir dert ortağı olmuştur. Küçük bir köyde yapılan bir düğünde birlik beraberliğin simgesi haline gelmiş halayda yanımızda olduğu gibi, hayatın diğer gerçeği bir cenaze merasiminde de aynı tabuta omuz verdiğini defalarca görmüş, bizzat şahit olmuşumdur. Mutluluğu da acıyı da paylaşma noktasında özel bir insandır Saffet Kaya. Bizdir, bizden biridir ne vakit ihtiyaç duymuşsak.
        Yazının başında bahsettiğim gençlik arefesindeki o çocuk yıllar içinde büyüdü, makam ve mevki sahibi oldu. Geriye dönüp baktığında ise o kalpten, samimi ilk karşılaşmanın yanı sıra ihtiyaç duyduğu vakit randevu alınmaksızın gidilebilen bir yüce makamın fotoğrafı oluşuyor belleğinde. İşte böyle kazınıyor zihinlere, Vekilimiz Saffet Kaya…
        Muhakkak ki meyve veren ağaç taşlanır misali önüne engeller konulmak istenmiş olabilir lakin bir kere bile Vekilimiz ile sohbet edebilmek fırsatı yakalayabilen, yaptıklarına uzaktan da olsa şahitlik edenler anlatmak istediklerimi anlayabilecektir. Sayın vekilimizin bilgi birikimi, maddi – manevi paylaşımları, binlerden yalnız biri olan o çocuğun hayatına nasıl bir ışık tutmuş ve bir rehber olmuş ise bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sayısız insanın yoluna ışık olmaya devam edecektir, inancım şüphesizdir.
        Saffet Kaya denince o  çocuğun aklına gelenler;
        Adeta bir ağacın dalları gibi birçok alanda yeterliliğe fazlasıyla sahip iyi bir Entelektüel,
        Yine bir ağacın kökleri gibi tarihsel ve milli değerlere sıkı sıkıya sahip gerçek bir Vatansever / vatanperver,
        Hiçbir makam mevki ayırt etmeksizin herkese eşit ve adil yaklaşan, “makamlar insanlara değil, insanlar makamlara şeref kazandırır” sözünün vücut bulmuş hali,
        Siyasi hayatta donanım ve tecrübesiyle  Siyaset biliminde ders olarak okutulabilecek İyi bir profesyonel ve siyaset bilimci,
        24 saat - bir güne sığdırdığı onca hayata rağmen kendi ailesini ihmal etmeyecek kadar fedakar örnek bir baba…
        Daha niceleri burada kaleme alınabilir muhakkak ve hiçbiri de mübalağa olmaz. Nacizane ülkemizin içinden geçtiği inanılmaz zor ve sancılı bu süreçte  beklentimiz ise şudur ki; Vekilimiz sadece Ardahan için değil ülke için önem arz eden “siyasi lider” vasfında sayılı ve örnek karakterlerden biridir. Dolayısıyla elbette kıymetli vekilimizden Ardahan’ın ve ekseriyetle halkı olarak bizlerin kaçınılmaz bir beklenti ve arzusu vardır. Ne yazık ki genelde halihazırda birçok alanda yaşanan tıkanma ve çözümsüzlükler de nazara alındığında ülke çatı siyasetinde aktif şekilde var olması vatan aşkını kalben hisseden bizlerin ve başta şahsım adına ciddi bir temenni ve dua niyetinedir. Zira geçmiş ve yaşayan neslin zaman zaman nasıl siyasi tıkanıklıklardan dolayı diyet ödemek durumunda kaldıkları aşikardır. Gelecek nesiller adına Değerli Vekilimin tüm Türkiye namına sorunlar karşısında bugüne kadar olduğu gibi dertlenebilecek ve nihayetinde çözüm üretebileceğine inancımız tereddütsüz TAMDIR.
        Her daim Sayın Vekilimizin yanında olmaktan, onun varlığından gurur duyduğumuzu belirtiyor, İnşallah bundan sonrası için yolunun açık olmasını kalben diliyorum.

Bu yazı 129627 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum