içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Efsane Vekil SAFFET KAYA

Ben Hamdi Yılmaz, bu yazımda bir efsaneden bahsedeceğim.

Kendisinin vekillik yaptığı dönemde ben de Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmaktaydım.

Zaten Zat-ı Şahanelerini medya üzerinden takip etmekte ve icraatlerine hayranlık beslemekteydim.

Maamafih saygıdeğer beyefendiyle yüz yüze tanışma şerefine nail olamamıştım.

Hayatın cilvesi, kendisini 2020 yılında bir toplantıda canlı bir şekilde dinleme şansı buldum. O gün evime geldiğimde düşündüm ve bu harika insanla uzun bir şekilde konuşup kendilerini tanımam gerektiği kanısına vardım.

Beyefendinin danışmanlarına ulaştım ve randevu talebinde bulundum. Bir saat gibi kısa bir süre içerisinde arandım ve Vekilimin benimle görüşmek istediği haberini aldım.

Kendisiyle iki saat kadar yüz yüze görüşme fırsatı buldum. Bu süre zarfında dikkatimi çeken en önemli şey, beyefendinin ziyaretine gelen her misafirini aynı saygıyla karşılaması ve onları sabırla dinlemesiydi.

Kendileri bana o iki saatlik süreçte son derece kibirden uzak, saygılı ve sevecen bir insan olduğunu gösterdi. Kamuoyunun da bildiği üzere  kendileri vekilliği döneminde vekillik maaşı almayan, o dönemde ve günümüzde binlerce öğrenciye burs imkanı sağlayan ve Ardahan ilimizin bu günkü değerine ulaşmasında en büyük payı olan son derece alçak gönüllü ve hayatını bu ülkenin selametine adayan bir kişilik.

Kendisine olan hayranlığım her geçen gün artmakta ve gelecekte bu ülkenin bekası için elini taşın altına koymaktan çekinmeyeceğine olan inancım ilk günkü tazeliğiyle korunmaktadır.

Kendilerine baktığım zaman, gülüşünde vatanı, hal ve hareketlerinde Anadolu irfanını, söylemlerinde zeki bir devlet adamını ve duruşundaysa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü görüyorum.

Böyle bir kişiliğin yanında olduğum için hem kendi adıma hemde benim gibi nicelerinin adına kıvanç duyuyorum. Zat-ı Şahanelerine saygılarımı sunuyor ve başarılar diliyorum.

Bu yazı 114160 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum