içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bölge Halkının Aklına Gelen İlk İnsan Saffet Kaya

Saffet Kaya ismi bir işi yaparken hiçbir zaman siyasi kaygı gütmemiştir. Memleketi ve bölge halkının iyiliğine,faydasına olan her şeyi bürokrasiye takılmadan hızlıca çözüme kavuşturmuş, sadece siyasi bölgesi olan Ardahan’da değil tüm bölgede büyük bir ün ve haklı bir sevgi seli kazanmıştır. Ona “sevgi imparatoru” ünvanını kendisi değil hayranı ve idolü olduğu bölge halkı vermiştir. 

Neden bölge halkı kelimesini kullandığıma gelecek olursak, Saffet Kaya’nın ziyaretçileriyle dolup taşan çalışma ofisine gittiğiniz zaman orada  sadece Ardahanlı değil, bugüne kadar yardımı olduğu bölge halkından tutun ve tüm Türkiye’den gelen insanları görürsünüz. Kıyak emekliliği reddederek okuttuğu İstanbullu Ardahanlı Gümüşhaneli Tokatlı Erzurumlu gençleri görmeniz mümkün. Ardahan da su götürdüğü köyden gelenler de var, ameliyatına ve sağlığına kavuşmasına vesile olduğu için Kahramanmaraş’dan gelenler var.

Yukarıda anlattığım sebeplerle Saffet Kayayı sadece Ardahan’a değil tüm Türkiye’ye ve tüm insanlığa mâl etmek lazım. Çünkü Saffet Kaya insan ayrımı gözetmeden yapar tüm hizmetleri, tüm iyilikleri. Memleketi Ardahan’ı sever, Memleketi Ardahan’a hizmet eder, ama kapısına gelen Çorumluyu telefonunu açan Yozgatlıyı geri çevirmez. 

Kim bu devirde hiçbir menfaati olmadığı halde bu kadar iyilik yapar,  hizmet aşkıyla tutuşur? Hangi siyasetçi siyasi döneminden sonra hala bu kadar vatandaşına bölge insanına hizmet eder? Hangi siyasetçi 10 bin gence burs veriyor? Hangi siyasetçinin telefonu 24 saat açık olur da vatandaşın Sevinciyle sevinir, derdiyle dertlenir. 

Saffet Kaya’nın Ardahan’a yapmış olduğu hizmetler hiçbir zaman unutulmamalıdır. Yolu olmayan köylere yol, suyu olmayan köylere su, taşıma sisteminin olmadığı yerlere taşıma sistemi götürmüştür. Gerek iş adamı kimliğiyle gerekse kendi çabasıyla insanlara iş bulup aş sahibi yapmıştır. Saffet Kayanın 30 yıl öncesinden bugüne kadar halkına sunduğu hizmetleri Ardahan’a gittiğinizde görmeniz mümkündür. Yapılan hizmetler hala vatandaşın dilinde olup, eski günlere büyük özlem duymaktadır. Halkının sevgisine karşılıksız olarak hizmetle cevap veren Saffet Kaya’yı bu yüzden Ardahan insanı gördüğünde kurban keserek karşılıyor. Çünkü bilinir ki Anadolu’da herkesi karşılarken kurban kesilmez. Bu duyulan yoğun özlemin simgeleridir.

Bu sebeple ki Tüm hemşehrileri ve bölge halkı Saffet Kaya’yı daha iyi, daha kolay ve daha hızlı hizmet edebilmesi için uygun olan makamlarda görmek istiyor. Bölge halkı siyasette de insanlıkta da hizmette de Saffet Kaya diyor.

Bu yazı 110287 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum