içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İNSAN DA DEĞERLİ, YAŞAMI DA... BU YÜZDEN SAFFET KAYA

"Saffet Kaya Geliyor" naraları... Çocukluğumdan beri zihnimde yer etmiş o heyecan... Evlerde, iş yerlerinde, caddelerde yankılanırdı bu ses. Ne olabilirdi bu heyecanın sebebi? İnsanlar neden biri geliyor diye bu denli sevinip; cadde cadde, sokak sokak konuşurlardı? Yine bu gelişlerden biriydi. Büyük bir kalabalık etrafını sarmış; ona sarılmak, tokalaşmak, hatrını sormak için adeta birbirleriyle yarışıyorlardı. Uzun süren bu karşılama bittikten sonra ofisine cıktı. Onlarca insan yanına gelip derdini, sıkıntısını anlatıyor, o ise herkesi cansiperane dinleyerek önünde bulunan deftere notlar alıyordu. Gelenler arasında bir de o dönem Karabüklü olduğunu söyleyen üniversite öğrencisi bir bayan vardı. Ikinci üniversitesi olduğunu ve babasının yasadıgı sağlık sorunları nedeniyle maddi sıkıntılar yaşadığını, kendisine yardım edilmemesi durumunda üniversiteyi bırakmak durumunda kalacağını belirtmişti. Saffet Kaya bu!!! O hanfendi Karabüklü diye vatan, millet diyerek gönlünü pür-i pak etmiş, ömrünü memlekete adamış, tek çıkarını memleket menfaati olarak görmüş bir gönül adamının sofrasından tabiki nasibini almadan kalkmadı. Saffet Kaya bu davranışının kendisine bir oy dahi getirmeyeceğini biliyordu. Ama birşey daha biliyordu, memleket kazanacaktı. İşte o gün MEMLEKET KAZANDI..

Zihnime hıçkırıklarıyla yerleşen bu hanfendi gibi her insanın hayatında problemler olmuştur.  Aslında insanların bulunduğu her yerde insanoğlunun doğası gereği  problem vardır. Bu problemleri gidermek için sözü dinlenir bir idareciye ihtiyaç her zaman vardır. İdareci de adalet ve ınsaf düsturlarına göre, insanların refah ve mutluluğu için uğraşarak, fert ve toplumun memnun olacağı şekilde onları birarada tutmasını bilmelidir. Bu hususta göstereceği maharet onun siyasetteki becerisini gösterir. Siyaset; maharet ve sanat işidir. Şükürler olsun ki Ardahan Saffet Kaya gibi bir zanaatkarin elinde bu metne sığmayacak sayısız yatırıma sahne olmuştur.
Herşey gibi siyasetin de bir amacı vardır ve bu amaca yöneldiği takdirde hayırlı bir neticeye ulaşır. Siyaset ülkeye hizmet için önemli bir araçtır. Ancak hizmetin tek adresi siyaset değildir. Nitekim, Sayın Vekilimiz Saffet Kaya on yıldır aktif siyasette olmamasına rağmen, Ardahan ve Ardahanlıyı gönlünden ve zihninden biran olsun silmemiş ve hemşehrisine bir siyasetçiden çok, bir abi, amca, baba, oğul olmuştur.

Sözün özü o dur ki; bir tepeyi aştığında insanin bulacağı şey, daha aşılacak çok tepenin olduğudur fikriyatı ile ömrünü memleketine adayan bu değerli şahsın yanında, bir sonraki tepeye giderken adım atmayı  ve yolu beraber yürümeyi şahsım adına bir borç olarak görmekte olduğumu beyan eder saygı ve hürmetlerimi sunarım...

 

Bu yazı 132930 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum