içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ardahanlı Olmayan Birinin Gözünden Saffet Kaya…

İsmini, samimiyetini, çalışkanlığını ve karizmatik kişiliğini 1990’lı yıllarda Erzurum DYP İl Başkanlığı görevi yapan kayınpederim Hüsnü Ömeroğlu’ndan duyduğum fakat tanışma fırsatı bulamadığım ismiyle, duruşuyla, dürüstlüğüyle, yardımseverliğiyle Türkiye’nin her tarafında her kesiminde sevilen değerli insan Saffet Kaya ile Eylül 2020’de Ankara’daki ofisin de tanışma fırsatı buldum. 

Kendi ofisinden randevu alıp bir ziyaret tarihi belirledik. Ziyarete gitmeden önce gerek sosyal medyadan gerekse geçmiş haberlerden Saffet Kaya hakkında bilgi edinmeye çalıştım. Girdiğim her platformda kendisinden övgü ile bahsediliyordu. Nihayetinde kendisini eşimle birlikte ziyaret edeceğim gün ve saat gelmişti. 

Biz bir Ardahanlı değildik fakat kibar, mümtaz kişiliği, alçakgönüllülüğü, nezaketi ve her şeyden önce bizleri sanki kırk yıllık tanıyormuş gibi kucak açması beni ve eşimi çok ama çok şaşırttı. O esnada hem değerli vekilimiz Saffet Kaya ile sohbet ederken kafamın bir köşesinde öncesinden tanıdığım diğer siyasilerin, milletvekillerinin tavır ve davranışları, sohbet biçimleri gözümün önünden geçiyordu. Ve o anda kendisiyle ilgili ön araştırmamda yazılan, söylenen güzel şeylerin gerçekten tam gönüllülük esasına dayanarak yazıldığının söylendiğinin farkına vardım. Saffet Kaya kendisiyle ilgili yapılan övgülerin çok ama çok daha fazlasını hak ediyordu.

Daha sonraları Saffet Kaya Beyi birkaç kez daha ziyaret ettim. Bu ziyaretlerde Saffet Kaya Beyin farklı yönlerini, sohbetlerimiz arasında geçen konulardan tespit ettim. Her ziyaret sonrasında kendisinin devlet ve millet adamlığı tecrübelerine hayran kaldım.

Ardahan’ın ülkemize kazandırdığı donanımlı, nadide insan Saffet Kayayı sana sorsalar nasıl tarif edersin diye kendime bir soru sordum. Aklıma ilk gelenleri bu yazımda paylaşmak istedim.

-Dört dönem seçilmiş TBMM idari amirliği yapmış olmasına nazaran egosu olmayan kişi Saffet Kaya.

-Devletiyle sorunu olmayan herkesle konuşabilen, yan yana yürüyebilen kişi Saffet Kaya.

-Bayrağıyla sorunu olmayan herkesle konuşabilen, yan yana yürüyebilen kişi Saffet Kaya.

-İyiliğinin yan sıra aynı zamanda analitik düşünce yapısına sahip olan, ulusal ve uluslararası ticari zekâya sahip olan ve bu ticareti ülkesindeki dinamiklerle yan yana getirebilecek yeteneğe sahip olan kişi Saffet Kaya.

-Entelektüel kişi demek Saffet Kaya.

-Türkiye’nin dört bir yanında insanlara dokunabilen kişi Saffet Kaya.

-Her kesimden kaliteli çevreye sahip kişi Saffet Kaya.

-Edirne’den Ardahan’a sözünde kalan, nadide ilini Türkiye’nin her yerinde temsil eden kişi Saffet Kaya.

-Ülkesi ve memleketi için başlamış ve bitirmiş olduğu projelerle övünmeyen, aksine tamamlanamamış projelere üzülen kişi Saffet Kaya.

-Hangi makama koysan yakışacak ve aynı zamanda bulunduğu mevki ve makamda pozitif yönde fark yaratacak kişi Saffet Kaya.

-Telefonu kaldırdığında Türkiye’nin her kurumuna, her bölgesine, her yelpazesine ulaşabilen iletişimi kuvvetli, candan, sıcak insan Saffet Kaya.

-Hamuru insan sevgisiyle yoğrulmuş, insan odaklı Ardahan’ın ülkemize kazandırdığı nadide insan Saffet Kaya.

- Öğrencinin öğretmeninden, müşterinin esnaftan, vatandaşın seçtiği vekilden, komşunun komşusundan memnuniyetidir Saffet Kaya.

Saffet Kaya ile ilgili bu ve buna benzer yüzlerce tarif yapılabilir. Değerli Vekilimiz Sn. Saffet Kayaya bundan sonraki yaşamında ve siyasi hayatında başarılarının artarak devam etmesini dilerim. 

Bu yazı 91667 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum