içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bir Büyüğümüz Bir Değerimiz Türkiye'nin Saffet KAYA’sı
Alo vekilim..
 
Size bir telefon kadar yakın diğer uçtaki ses.
 
Benim değerli hemşerim, nasılsınız, sağlığınız, aileniz umarım herkes iyidir diyerek telefona cevap veren samimi, içten, candan Saffet KAYA tabi ki.
 
Ben doğma büyüme İstanbul'da olduğumdan kendilerini İstanbul'da düzenlenen etkinliklerde tanıdım. 
Samimi, içten insanların gözünün içine bakarak konuşan, tüm içtenliği ile dinleyen Saffet KAYA.
 
Kars'ın  Ilçesi iken 1992 yılında İl ünvanını alan Ardahan'ımızın ilk  Milletvekilinden olan sayın Saffet KAYA, yeni İl olan Ardahan'ın temsilcisi olarak, Ardahan'ın il görünümü kazana bilmesi için bir çok kamu kurum binaları, yolu,suyu, elektriği, ilçe ve köylerin sorunları ile büyük mücadeleler vermiş ve başarılı da olmuştur.
 
Bunun içinde Ardahan'lının  gönlünde sarsılmaz bir taht kurmuştur. 
 
Hani en çok ihtiyacımız olduğu anda en çok kimlere güvenip, kimden çekinmeden destek bekler insan, ailesinden yada kan bağı olan kişilerden değil mi? İşte Saffet KAYA öyle bir değerki sizin o kan bağı ile bağlı olduğunuz çekinmediğiniz aileniz kadar yakın ve samimi, kapısına çekinmeden gidebilir,  sorununuzu paylaşabilir ve gönül rahatlığı ile de ordan ayrılabilirsiniz.
 
İnsanın kendisine yaptığı en büyük yatırım dost biriktirmek bana göre, öğle binlerce dostta gerekmez insana, doğru seçim yaptığı sürece üçü beşi yeterli. Onlar da aynı anneden, aynı  babadan doğan kardeşlerinden daha yakın olurlar bazen size. İşte tüm bu özellikleri bulabileceğiniz kişi Saffet KAYA.
   
Ne zaman Ankara'ya yolum düşse Oran'da ki ofisine mutlaka uğrarım.Ve ofiste şahit olduğum manzara  sadece Ardahan'lılar değil Türkiye'nin her ilinden  insanlar gelmiştir ziyaretine. Bazıları sorun çözebilmek, bazıları da ziyaret edip güzel sohbetine katılabilmek için. Sorun çözmek için gelen insanlara not alıp sana bilgi vereceğim demeden, hemen ilgili kurumlar ile irtibata geçip çözüm sağladığını biliyorum.  7/24 telefonu açık uygun olmazsa bile gün içi geri dönen, çözüme kavusturamadıgı işlerde bile insanların gönlünü alan değerli insan. 
 
Burada sizlere bizzat şahit olduğum bir olayı anlatmadan geçemiyeceğim.
Istanbul Eyüp Sultandaki  Düğmeciler mahallesi eski muhtarı doktor olan kızının eş durumu ile ilgili tayini için  hemşerisi Kastamonu milletvekiline randevulu gider fakat görüşemez. Ümitsiz bir şekilde yürürken kapısının önünde insanların beklediği bir oda görür. Sıradakilere sorar değişik illerden insanlar vardır. Vekil nereli deyince Ardahan derler. Muhtarda sıraya girer. Içeri girince kendisini tanıtır ve derdini anlatır. Saffet KAYA Sağlık Bakanlığının ilgili birimini arar ve muhtarım siz dönün Istanbul'a der. Tabi muhtar ümitsiz bir şekilde acaba diyerek ayrılır. Istanbula dönen muhtarı bir kaç gün sonra kızı arar. 
-Baba İstanbul'a atama kararım geldi der. 
 
( Bu anlattığım olayın üzerinden bir kaç yıl geçmişti bir gün o muhtar bey telefonla eşimi arayıp  Saffet beyin bu iyiliğini hiç bir zaman unutmadığını ve bizden telefonunu isteyip yıllar sonra bile olsa sesini duyup tekrar tekrar teşekkür etmek istediğini belirtmiştir.) 
 
Yıllar sonra bile yaptığı  iyilikler unutulmayan ,Gönüllere taht kurmuş olan yüreği güzel,gönlü zengin değerli insan, 
 
Vatan sevdalısı, din, dil, mezhep, siyasi kimlik ayrımı yapmadan, kendisini ülkesine adayan, önce ülkem, önce insan diyen güzel yürekli insan Saffet KAYA.....
 
Anlatmaya kelimeler yetmez,
Tek gerçek var o da, Ardahan halkının Saffet KAYA’ya olan sevgisi saygısı geçmişte olduğu gibi bugünde, gelecekte de hiç eksilmeden devam edecektir.
 
Ve bunun içindir ki, Vatan sevdalısı vekilimizin siyaset üstü olduğunu düşündüğümden ve çok sayıda insanında benimle aynı fikirde olduğuna inandığımdan, Ülkemizi yurt içinde ve yurt dışında layıkıyla temsil edebilecek bir Bakanlık makamında  görmek istiyoruz. 
 
Yolunuz her zaman, hep açık olsun.
 
Ayfer POLAT.
Bu yazı 115056 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum