içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Gönüllerin Adamı Saffet Kaya
Ben Batı Karadenizli bir kardeşinizim.Yıllar önce kendimle alakalı hayatıma yön verecek,yaşantıma dokunacak bir işim için kendi memleketimin vekilleri ile görüşmek üzere zar zor aldığım randevu ile TBMM’e ilk kez giderek derdimi anlatma fırsatı bulmuştum.
 
Vekilimin odasına girdiğimde resmî karşılaması,soğuk davranışları, kalabalık bir ortamda kısa dert dinleme faslı, hızlı bir kalkış ve biz gelişme olduğunda size döneriz,samimi olmayan tavırlar ve odadan ümitsizce çıkış..
Belkide çoğumuz bunları yaşamışızdır.Ama yinede içimizde bir ümit orada olabilmek,TBMM’e girebilmek,vekilinize ulaşıp derdinizi anlatabilmek bir başarı olsa gerek bizler için. 
 
ÜMİTSİZLERİN ÜMİDİ SAFFET KAYA
 
Yine bize ümit olan bir ablamızın vasıtası ile Saffet Kaya isminin geçtiği,tanımadığım ama ismini hep duyduğum vekilimle de bir görüştürelim seni demesi bana bir heyecan vermişti.
Kaybedecek de bir şeyim yoktu.Ama diğer taraftaki vekilden gördüğüm tavırdan olsa gerek umutsuz ve çaresizce odasına yönelip görüşme isteğim iletildiğinde Saffet Kaya beni geri çevirmemiş ve kabul etmişti. Sonuçta benim vekilim değil,onun için yabancı bir insandım.
Tedirgin ve ürkek bir şekilde odasına girdiğimde durumumu farketmiş olacak ki ayağa kalkıp yanıma kadar gelerek beni sıcak ve samimi bir şekilde karşıladı. Güzel,samimi sözleri ile bana o anda özgüven aşılaması,tokalaşırken bile elinin sıcaklığı,yüzündeki o samimi bakışı,konuşması beni öyle etkilemişti ki inanın kendimi evimde gibi hissetmemi sağlamıştı.Sanki ben onun misafiri değilim de ailesinden,yakın dostlarından biriymişim gibi hissettirdi bana.Derdimi o kadar rahat ve olduğu gibi anlatabildiğim nadir insanlardan biridir başkanım.Kendimle ilgili konuya girmek istediğimde öncelikle aç olup olmadığımı,nereden geldiğimi sorduğunda bir kez daha duygulanmıştım.Bir vekille yemek yemek,odasında oturup sohbet edip ikramlarla ağırlanmak,insan yerine konmak gerçekten beni çok duygulandırmıştı.
İşimle ilgili sorunumu dinleyip notlarını aldıktan sonra yanımda telefonla arayıp görüşme yapması,karşı tarafa benim isteğimi aktarma şekli,bir seçmeni gibi değil de kardeşi,arkadaşı,ailesinden birisi gibi talep etmesi beni kendisine bir kez daha hayran bırakmıştı. 
 
O gün beynime işlemiştim.İşte budur,işte gönüllerin adamı,acabasız,güvenilir net bir siyaset adamı.
 
Benim gözümde Saffet Kaya kimdir? 
 
-Yalnız Ardahan değil,tüm memleketin vekilidir Saffet Kaya.
-Kan bağı olmasada can bağı ile milletine bağlı bir siyaset adamıdır Saffet Kaya.
-İçimizden,bizden biridir Saffet Kaya.
-Gönül adamı,içi dışı bir tertemiz bir siyasetçidir Saffet Kaya.
-Eli açık,gönlü sevgiyle dolup taşan siyaset adamıdır Saffet Kaya.
-Hizmet aşkıyla yanıp tutuşan cana candan yakın biridir Saffet Kaya.
-Helaliyle ekmeği yenilen,suyu içilen,yetimin, öksüzün,çaresizin umududur saffet kaya.
 
Yetmedi..
Maddi manevi hiçbir şeye ihtiyacı yok iken dünya için yaşayanların aksine helal kazancını bile vatanı milleti ile hala paylaşan,hiçbir değişime uğramadan kalan ve millettin özlemle hizmetine ihtiyaç duyduğu gönüllerin adamıdır SAFFET KAYA.
 
Sevgi Ve Saygılarımla;
AYDIN NAZLI
Bu yazı 144168 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum