içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

MEMLEKET SEVDASININ SÖNMEYEN YANGINIDIR SAFFET KAYA

Adını çok daha evvel duyduğum ancak tanışma şerefine 2021 yılı itibari ile nail olduğum çok kıymetli bir değer. Kendisiyle hasbihal olduğumuz zamanlarda bulunduğu ortama olan hâkimiyeti hemen dikkatimi çekmişti. Daha sonra konuşmalarına dikkat kesildim. Konuşmalarını dinledikten sonra emin oldum ki lider olunmaz lider doğulur kelamı gerçekten doğruydu. Hitabeti bu kadar yüreğe dokunan ve bu kadar etkili olup aynı zamanda da doğruları dile getirebilen siyasetçilerin azaldığı günümüz Türkiye’sinde adeta çöldeki vaha gibi kendini belli ediyordu. Bu konuşmalar ve bizzat şahsıma yapmış olduğu telkinler ve nasihatlerin ışığında şunu çok net dile getirebilirim ki; Saffet KAYA’ yı tanımakla pişman olduğum tek husus kendisini bu kadar geç tanımaktır.

    Kendisini daha yakından tanımak için özgeçmişini yaşamını okuduğumda ise daha da etkilendim. Kendisinin çoğu milletvekilinin sorumluluklardan kaçtığı dönemlerde ülkemizin, gençlerimizin, yarınlarımızın daha iyi yerlerde olması için elini bizzat taşın hatta ismi gibi büyük bir KAYA’nın altına sokarak TBMM de önemli görevler aldığını, Türk Siyasetinde efektif çalışmalar yaptığını gördüm. Dünkü konuşmalarında bugünü işaret eden sözleri bugün yaşananlardan yarına çıkarılacak dersleri bir bir anlattığı birçok konuşmasından da anladım ki memleketimizi aydınlığa müreffeh yarınlara taşıyacak omuzlar ondadır. Gözlerini sürekli ufka dikmiş geçmişi unutmadan daima ileriyi düşünen akıl ondadır. Gelip geçici hevesleri değil, tüm memleketi sığdırabilecek yürek ondadır. 

    Ondan daha öğrenecek çok şeyi olan şanslı gençlerden biri olarak, yaptığı her konuşmasından kendime notlar çıkarırım. Gerek özel yaşantımda gerekse iş hayatımda kendime mizan edinebileceğim nice ilkeleri kendi benliği ile özdeşleştirmiş bir lider çünkü kendisi. Onu tanıdıktan sonra “Türkiye’ye Güneş Ardahan’dan Saffet KAYA İle Doğdu” diye tüm kalbimle ve tam olarak onu anlattığını düşündüğüm kelimeler dilimden dökülmüştü. Çünkü sayın milletvekilimizle tanıştığınızda anlıyorsunuz ki yüreğindeki memleket sevdasının ateşi sizin içinizi ısıtacak kadar tesirlidir. Sayın milletvekilimiz ile tanıştığımız gün benim elimi sıkmak yerine başımı yüreğine basmıştı. Orda anlamıştım aslında beni değil, tüm vatan evlatlarını nerede taşıdığını. O an anlamıştım Ardahan için büyük bir şans ve ülkemiz için büyük bir umut olduğunu.

    Şahsi menfaat gütmeden devlet millet sevdasına geçirdiği onca senenin ardından hala “Vatana millete hizmet etmeyeceksek hiçbir makamı Rabbim bize nasip etmesin” diyen, yıllar boyu bu milletin vergileriyle ödenen milletvekilliği maaşının kuruşuna dahi dokunmadan yine bu vatanın evlalarının eğitimi için harcayan, yetişen evlatlarla yeşeren bir Türkiye hayali olan yüreğine tüm memleketi sığdırabilmiş devlet adamı.

    Kendisini tanımaktan ve daha nice tecrübelerinden istifade edecek olmamdan ötürü kendimi şanslı addediyorum. Memleket meseleleri ile geçen yoğun günleri arasında bizlere de vakit ayırabilecek kadar yüce gönüllü olan sayın milletvekilimiz Saffet KAYA ile bir an evvel görüşmek umuduyla ve bu yazı vesilesiyle hürmetle ellerinden öperim.

 

Av. Osman Ragıb DURMAZ

Bu yazı 113497 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum