içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Memleket Sevdasıyla Geçen Ömürün Adıdır Saffet Kaya

Hiçbir karşılık beklemeksizin, herkesin derdini kendi derdi gibi sahiplenen, herkesin yardımına canla başla koşan, samimiyetini ve sevgisini en derinden hissettiğiniz koca yürekli lider, dosdoğru siyaset adamı, en samimi dost, en candan amca, en güzel kalpli babadır Saffet KAYA.

 

Ben Sayın milletvekilimizi çocukluğumdan beri tanıma ayrıcalığına sahip olan, Saffet KAYA ve ailesiyle yakın bağlar kurma şansına ulaşan kişilerden biriyim. Ailemiz için vazgeçilmez ve yeri asla doldurulamaz yegane dosttur Sayın milletvekilimiz. Evimize her gelişi çocukluğumdan beri ailemiz tarafından neşeyle karşılanır. Sayın Milletvekilimiz bulunduğu her ortama huzur, mutluluk, neşe ve umut getirir.

 

Çocuğun kişisel gelişimi evde başlar; aile, kendi kişiliğini aslında bir ayna gibi çocuğuna yansıtır. Sayın milletvekilimiz Saffet KAYA da benim ailemdir. Çocukluğumdan beri yanımda olması, Sayın Milletvekilimizin engin kişiliğini sürekli olarak gözlemlemiş olmam sayesinde; doğru ve dürüst olmayı, çalışkanlığı, adil olmayı, hiçbir karşılık beklemeksizin insanların yardımına koşmayı, vefayı, memleket sevdasını, mücadele ruhunu, korkusuzluğu, cömertliği ve liderliği öğrendim.

 

Saffet KAYA’nın vekillik dönemleri çocukluğuma denk geldiği için Ardahan için yapmış olduğu çalışmalara birebir şahitlik edemedim ancak; sonradan sonraya, gerek Sayın milletvekilimiz ile yaptığımız görüşmeler ile gerekse Sayın Milletvekilimizin bahsi açılınca sadece Ardahanlılar değil, memleketin her yanından tanıştığım insanların anlatımları ile; Sayın Milletvekilimizin sadece Ardahan için değil, tüm ülkemiz için vazgeçilmez ve sahip çıkılması gereken bir değer olduğunu anladım. Gerek zamanın ötesinde yapmış olduğu çalışmaları, ileri görüşlülüğü ve vizyonerliği, gerek siyasi anlamdaki bilgi ve birikimleri ve gerekse güvenilir ve başarılı bir iş adamı vasfıyla Saffet KAYA gerçek bir liderdir. Saffet KAYA ülkemizin başına gelen en güzel şeydir.

 

Sayın Milletvekilimiz ile bir kez tanıştığınızda hiçbir siyaset adamında görmediğiniz sıcaklığı, samimiyeti, gerçek ve karşılıksız sevgiyi görürsünüz. Kendisi ile görüşmek istediğinizde sizi tanısın veya tanımasın, her ne olursa olsun muhakkak size dönüş yapar, randevu verir, hiç kimsenin derdini küçük büyük diye ayırt etmeden dinler ve bir çözüm üretebilmek için tüm azmiyle çabalar.

 

Ofisine çat kapı yaptığım ziyaretlerimin her defasında, odalar dolusu insanla karşılaşırım. Gerek ülkemizin önde gelen devlet adamları, siyaset adamları ve iş insanları gerek tüm Ardahan halkı, gerekse dil, din, ırk, mezhep, zengin, fakir fark etmeksizin ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelen güzel insanlarla her daim ofisi dolup taşar. Hiçbir karşılık beklemeksizin, her gelen misafirine ikramda bulunmadan ofisinden asla uğurlamaz. Sadece Ardahanlılara değil, güzel ülkemizin diğer şehirlerinden gelen tüm insanlara kucaklayıcı bir yaklaşım içerisindedir. Bu tutumu milletvekili olarak görev yaptığı zaman diliminden çok öncelerinde başlamış, milletvekilliği döneminde artarak devam etmiş ve halen tüm Ardahan halkı ve ülkemizin dört bir yanındaki insanlar, bir dert ve sıkıntıları olduğunda ilk olarak Sayın Vekilimizin kapısını çalmaktadırlar. Sayın milletvekilimiz, kendisinden yardım isteyen hiç kimseyi geri çevirmemekte; herkese yapabileceği yardım ve desteği sonuna kadar yapmaya çalışmaktadır. Hiçbir siyaset adamında bulunmayan bu vasıfları ile Saffet KAYA; sadece Ardahanlılar için değil, ülkemizin dört bir yanındaki tüm vatandaşlar için, kucaklayıcı ve sahiplenici tavrıyla adeta bir babadır. Gittiği her vatan toprağında bu denli bir sevgi seli ile karşılanmasının sebebi de; hiçbir menfaat gözetmeksizin, sadece vatan ve millet sevdasıyla, ülkemizin her bir vatandaşına göstermiş olduğu babacan, şefkatli ve sevgi dolu tavrıdır. Tüm devlet adamlarımızın Saffet KAYA’yı örnek alarak; vatanımıza ve milletimize aynı sevgi, istek ve azimle çalışmasını; vatanımızı ve milletimizi Saffet KAYA gibi sahiplenip kucaklamasını temenni ederim. 

 

Milletvekili maaşının tek bir kuruşuna dahi dokunmadan ve hatta kendi imkanlarını da ekleyerek bugüne kadar binlerce öğrenciye burs verdiği ve bu öğrencilerin şu anda gerek özel sektörde gerekse kamuda önemli görevlere geldiğini duyunca oldukça etkilendim. Sayın Milletvekilimiz zor durumda olan öğrencilere yardım eli uzatarak kimsesizlerin kimsesi olmaya gönül vermiş, onlara gerektiğinde bir amca, bir baba, bir yuva olmuştur. Ülkemizin geleceği için en kıymetli değer olan gençlerimize yardım elini uzatmış, vatanımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin gelişimi ve eğitimi için onlara büyük bir ufuk açmıştır. Sayın vekilimizin bu örnek davranışı sebebiyle kendisine hayranlığım daha da artmıştır. 

 

Sayın vekilimiz benim ve ailemin iyi gününde ve kötü gününde her zaman yanımızda olmuştur. Özellikle ailecek zorlandığımız güç dönemlerde gösterdiği sağlam duruş, sonsuz vefa ve şefkatiyle bize her zaman bir nefes olmuştur. Öyle ki kendisi beni öz kızlarından hiçbir zaman ayırt etmemiş bana“dördüncü kızım” olarak hitap etmiş; ben de Sayın Milletvekilimizi, hep “ikinci babam” olarak görmüş ve sevmişimdir. 

 

Avukat olarak mesleğime başladığım ilk günlerde, Saffet KAYA’nın yüreklendirmesi, mesleki anlamda yönlendirmesi, yol göstermesi, bilgi ve birikimini paylaşması benim için kariyer hayatımın mihenk taşı olmuştur. Cesur yüreği, mücadeleci kişiliği, azmi, yaşam enerjisi, vizyonu ve motivasyonuyla bana ilham kaynağı olmuştur. Her daim Saffet KAYA’nın sözleri ve yüreklendirmesiyle cesaret buldum. Hayatımın her alanında yanımda olan, yardımlarını ve desteklerini maddi manevi asla esirgemeyen, elini hep omzumda hissettiğim güzel kalpli ikinci babam iyi ki varsınız.

 

Sizin liderliğinizde bu memleketin muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağından hiçbir şüphem yoktur. Gerek sahip olduğu vizyon, gerekse bu memlekete kattığı değerler referans alındığında, Türk siyaseti için varlığı tartışılmaz ve var olması elzem olan bir liderdir Saffet KAYA.

 

Av. Mualla Nur ÇETİNKAYA

Bu yazı 133898 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum