içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bir Ömürün Adıdır Saffet Kaya
Saffet Kaya bir milletvekili değil!! 
Mevki Makam Derdi Olmadan Ülkesine Hizmete Adanmış Bir Ömrün  Adıdır Saffet Kaya:
 
Siyasi parti, belirli bir ülkenin seçimlerinde yarışacak adayları koordine eden bir örgütlenmedir. Bir parti üyelerinin genellikle politika konusunda benzer fikirlere sahip olması yaygındır ve partiler belirli ideolojik veya politika hedeflerini destekleyebilir. Burada kanun ve tanımlardan çok yaşanmışlıkları, çocuk ruhumuza tesir etmiş bazı anıları anlatmak istiyorum.
Siyasi partiler ile ilk tanışmam 1983 yılı sonuna doğru  petek figürlü Türkiye haritasının üzerine konmuş bir arı sembolü ile köyümüze gelen seçim arabası üzerindeki amblem ile başladı.
Siyasi partiler demokrasinin temel taşlarından birisidir.
Siyaset ve siyasetçi ile ilk tanışma ise 1995 seçimleri sonrası köy futbol takımının forması üzerinde gördüğüm isimle başladı; o isim sadece siyasetçi ve milletvekili değildi!!!
Yeri geldi susuz kalmış köylünün suyuna ilk sondaj kuyusunu açtırmış, yeri gelmiş kilometrelerce kazılan su kanalına ilk kazmayı vurmuş, bazen çiftinin tarlasında onun yanı başında tarlasından beklediği ürünü alamadığı için oturup beraber üzülen, yaylaya seyrana çıkıp, cenazede karalar bağlayan, 7/24 arandığında kırmadan-kızmadan herkesi dinleyen, 
Vatandaşın çocuğu okusun diye vekillik maaşını burs olarak dağıtmış, köprüsü yıkılan köye köprü olmuş, yolu olmayan yaylanın yolu olmuş, bazen dikilen bir fidanın can suyu olmuş o siyasetçi milletvekili değil!!!
Mevki-makam derdi olmadan hizmet aşkıyla koşuşturmuş para-pul, mal-mülk korkusu olmadan çalışmış; memleketim, memleketim demiş projeler demiş projelerim demiş; ama kıskanırmış; ama engellenmiş vekil olmadığı halde bir vekilden genel başkandan daha çok misafiri, ziyaretçisi, seveni olmuş sadece ilinin değil sadece kendisini seçenlerin değil tüm ülke seçmenlerini temsil edip dertleriyle dertlenen sorunları ile ilgilenen,
Meclis tarihinde idare amiri olup bütçesinde fazla veren tek seçilmiş olmuş,
Kendi tabiri ile o bir ‘’baba dostu’’, o mazlumların dert ortağı, yoksula kol kanat, vatandaşa ses, haksızlık karşısında genel başkana rest, olmuş,
İşte o köy formasındaki isim, köylünün evindeki duvarında kendi oğlunun resmi yokken astığı resim SAFFET KAYA sadece milletvekili değil!!! Bizim minnet borcumuz olan büyüğümüz, kadirşinas bir kişilik, o bizim her şeyimiz. Saygı ve hürmet ile….   
                             
 Av. Burhan BUDAK
Bu yazı 207277 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum