içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Umut Işığı Saffet Kaya

Güzel Anadolumun  Ardahanında doğan güneş şehrin ve halkın kaderini değiştirip güneş gibi doğuyor.İklimi soğuk ama insanları sıcak güzel şehrimin kahramanlık dolu kaderi onu daha ileriye taşıyacak idealist,vatansever,insan sever adam gibi adam adam en büyük şansı Saffet Kaya’sına sahip olmaktır.Henüz öğrencilik yıllarında dahi yiğitliğiyle mertliğiyle dikkatleri üzerine çekmiştir.Ve iş hayatına başladığında ilk olarak iklim şartlarının zor olduğu bu şehirde okuluna bile gidemeyen çocukların eğitim almasını sağlamayı kendine görev bilmiştir.

Büyükşehirdeki iş hayatında hep memleketine nasıl faydalı olabilirim düşüncesinde ve çalışmasındadır.Ve bu amaçla Ardahan’ın il olmasına vesile olmakla yola çıkmış halk tarafından büyük sevgi duyulan Saffet Kaya parlamentoda halkıyla yetkisini resmileştirmiştir.
   

Saffet Kaya için memleket sevgisi herseyini üstündedir.Meclise girerek vatan için memleket için en iyi hizmetleri yapmıştır.Çocukları hep Zeki olan memleketini kalkındırmak,gelişmesini sağlamak Saffet Kaya ile oldu.

Millet Vekili maaşını almayan ilk vekil Saffet Kayadır.Maaşını almayarak beşbin üniversite öğrencisine burs vermiş hastane yapmış,belediyeye minibüs tahsis etmiş köylere ihtiyaç sahiplerine ulaştırmıştır.

Kendi imkanlarıyla suyu olmayan evlere köylere su getirmiş,yol yaptırmış,köprü yaptırmış umutlara köprü olmuştur.Kendi imkanlarından ailesinin hakkını cebindekini daima yurttaşlarıyla paylaşmamıştır.

Üniversitelerde tez konusu olmuştur.Ondört yıl boyunca yılın en iyi siyasetçisi seçilmiş örnek vekilimiz memleketimizin bağrından gelen Saffet Kaya’mız iyiki var.Ardahan’ın kaderini değiştirdi.

Ardahan’a heray bir Bakan getirerek yapılmamış olan hizmetleri sundu.Kendi imkanlarıyla birlikte devletin imkanlarını memleketine seferber etmiş,hep ileri taşımış,halkın umudu ,çocukların gençlerin örnek aldığı, feyz aldığı, idolü, iyiliksever vatansever kahramanıdır.Memleketini her zaman kendi ailesinden dahi daima önde tutmuştur.

Ardahanlı umutsuz değildir.Ardahanlı bilirki Milletvekili Saffet Kaya’sı hep çaresidir. Hiçbiryerde görülmemiştir;bir derdi olan her istediğinde istediği yere ulaşsın görülmemiştir.

İlkler dehası Saffet Kaya tüm memleketinde yurttaşlarında telefon numarası vardır.Ardahanlı bilirki başı sıkışsa derdine derman elinden gelenin en iyisi ile Saffet Kaya’sı vardır.

Ardahanlı’nın derdine ortak devadır. Tüm Türkiye’de bilinir sevilir.Milletvekili maaşını almaz öğrencilere burs verir cebindekini paylaşır.Kıyak emekliliğe itiraz eden tek vekildir. Şu an mecliste olmamasına rağmen hali hazırda görevde olanlardan daha çok çalışır, halkı ile ilgilenir.

Çalışma ofisi vatandaşlarla dolar taşar,her zaman kapısı açık bütün imkanlarıyla misafirlerinin ofise gelmelerini sağlar.Geldiklerinde bütün konukseverliği içten samimiyetiyle ziyaretçilerini ağırlar.

Tektek ilgilenip tüm personeliyle herkesin konusunda ona derman olur,hoş sohbetini paylaşır.Tüm samimiyetiyle ve en önemlisi umut ışığı olup güven içinde huzur almasını sağlayıp aynı konukseverlikle uğurlar.

Ardahanlının içi rahattır sadece Ardahanlı değil güzel vatanımın heryerinde nam salmıştır.

Yiğitliğiyle mertliğiyle Ardahan sevdasıyla hayatını Ardahan’a adamıştır. Projeleriyle Ardahan’a kazandırdığı eserleri Ardahan’ı daima ileri taşımıştır.Halen dahi hayata geçen eserleri Ardahan’ın bir şansı daha olmakta en büyük şansı Saffet Kaya’sıdır.

  Geçmişte ve bu günde birçok fedakarlıklar yaparak iş hayatını bırakıp ailesini ihmal ederek adeta ateşten gömlek giyerek gayretini şereflice yerine getirmiştir

Hayatını memleketine adayan Saffet Kayadır Gönlünü yüreğini halkına açmıştır Hiç çekinmeden Halkımın hizmetkarıyım diyebilen ender kişidir.

Ekmeğini halkına hizmet için böldü Ardahan’da Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetlerini yaptı Millet Vekili olsada şuan olmasada halkının her derdine koşuyor Hiç kimseyi kimseden ayırmadan herkese eşit davranıyor Oy veren vermeyen herkese kapısı herdaim açıktır.

Üzüntüde Sevinçte Kederinde hastasında herzaman yanındadır Bu canı bu bedende var oldukça halkını bağrına basıp hizmet etmeyi şeref borcu yapmıştır Millet Vekili maaşını Üniversite öğrencilerine burs verdi.Kendi imkanlarıyla Yüksek okul ,yurt  birçok sayıda köylerin suyu, köprüsü camisi hepsine katkılarını sunup yaptırmıştır Ardahan Üniversitesini Serhat ilimiz Ardahan’a kazandırmıştır

  Serhat Ardahanımızın gelişmesine katkı sunan birçok projeler oluşturmuştur.

Ardahan’a heray getirdiği Bakanlarla birçok sorunları ihtiyaçları çözmüştür.

Endemik yapısında zengin bitki örtüsünden fayda sağlayarak Arıcılık enstitüsü kurmuş şifalı bal üretiminde ve ekonomide büyük katkısı olmuştur
Sınır ilimiz Ardahan’a sınır ticareti projesiyle önemini Kazandırmıştır Havalimanı ve yolları ,Kars Ardahan Çıldır demir yolu projeleri , Çağrı merkezi oluşturulması ,Organize sanayi merkezi, tüneller Ilgar tüneli, Sahara tüneli , Antrepo, Baraj gibi bir çok önemli projelere imza atmıştır Halen projeleri hayata geçmektedir Bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur seslenişiyle bu projelerin önemini daima vurguluyor.

Ardahan sevdalısı Ardahan’ın umut ışığı Vekilimiz daha yapacak çok iş var Siyasi gücü tartışılmaz boyutta Saffet Kaya memleketimizin umut ışığı tekrar Güneş gibi doğacak Umutlar yarım Kalmayacak

Bu yazı 32648 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum