içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Memleket Sevdalısı Sayın Saffet Kaya

Görmek lazım bir memleket sevdalısı nasıl olur. Yaşamak her bir damlasına kadar gönül kapılarını hiçbir şekilde, hiç kimseyi ayırt etmeden sonuna kadar açan koca yürekli adam, hak ile hakkaniyet ile SAFFET KAYA gönül adamı, gönüllerin vekili, Ardahan’ın gururu.

    Türkiye’nin en doğusunda Ardahan… Her bir karış toprağında bütün benliği ile olan, vefalı, hürmetkâr, çalışkan, en önemlisi memleket aşığı SAFFET KAYA.

    Saçlarına düşen aklar, her bir tanesi özveri ile memleketine verilen emek, cefa, sefa, bitmeyen aşk, memleket için çalışan bir ömür.

    7 den 70’e duyulan sevgi, hissedilen ve gösterilen hürmet, bütün benliği ile özdeşmiş vefa.

    Memleketim, havası, suyu, taşı ve toprağı ile her bir karışı anlatmalı ve yazmalı ona olan sevdanızı, tutkunuzu. Hizmetinizin, vefanızın ve sevdanızın nasıl tutkuyla olduğunu ilmek ilmek işlemeli halılar, Kura Nehri gibi çağlamalı, coşmalı Ardahan sevdanız dağlardan yansımalı.

    Hiç bitmeden, tükenmeden, yorulmadan, usanmadan tıpkı baharda açan rengârenk çiçeklerin çokluğu gibi yenilerek, kat kat artarak devam edecek bu sevdanız, bu vefanız, bu hizmetiniz.

    A dan Z ye bütün diller, bütün gönüller sizi anlatıyor, sizi işliyor. Yaylalardan çıkan soğuk sular gibi bu lezzetli muhabbeti tatmalılar, bu muhabbetkar vekili tanımalılar. Yöresel yemeklerin ağızlarda ve yüreklerde bıraktığı tat gibi muhabetkarlığınız.

    Tepeden tırnağa olan bu tutkunuz, bu özleminiz, bu hasretinizi sizi daha yakından tanıyınca anladım nasıl memleket sevdasına dönüştüğünü.

    Kura nehrinin ilkbahardaki coşkusu gibi içim. Dünyada çok şey kolay da, iyi insan olmak zordur. Siz gönül dergâhınızla yolunuzu insanları anlayarak, elinizden gelen ve içinizden geçen vefanın gönüllere sızmış son halisiniz.

    Kâfi gelmez sizi anlatmaya sözcüklerim, dilim dolaşır bu başarı dolu ömrü hayatı dizelere dökmekte. Yetmez kalemimin mürekkebi, bu hayatı, bu ömrü bir iki sayfaya sığdırmaya.

    Sayın vekilim, bir nebze de olsa anlatabilmişimdir size olan hürmetimi, saygımı. Bu başarı dolu hayattan nemalanmak isterdim. Sizin isminizle büyüdüğümüz, evlerden, yuvalardan sizin gibi memleket aşığı birisi olarak, sizin ışığınızda bu memlekete hizmeti bir borç bilirim.

    Saygı ve hürmetlerimi sunarım.

Amine UZUN

ANKARA 

Bu yazı 124092 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum