içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Saffet Kaya Siyaseti Onurlu Kılan Kişi....

Birçoğumuz siyaset ve siyasetçi denince olumsuz bir hisle karşılarız bu sözcükleri. Ön yargılı olarak hemen gardımız alır, olumsuz örnekleri hatırlayarak mimiklerimizle belli ederiz düşüncelerimizi. 


Oysa tam tersi siyaseti ve siyasetçiyi şerefli kılan insanlar da varmış meğer… Bunu bizzat yaşayarak gördüm.  
Bunca yıllık gazeteciyim, onca ülke, memleket gezdim böyle bir örnek görmemiştim. 


Yaklaşık bir yıl önce ortak bir dostumuz, duayen gazeteci ve geçen dönem Milletvekili Fuat Bol abim tanıştırmıştı bizi. 


Saffet Kaya ve Kardeşi Fuat Kaya’nın  Ardahan’da kurdukları ARET Et Entegre tesislerinin açılışına davet ettiler. Kars hava Limanından Ardahan’a yaklaşık 45 dakika olan yolu 3 saatte gidebildik, neden mi? Saffet Kaya’yı karşılamaya gelen hemşehrilerinin coşkusu ve kalabalığı yüzünden. 1500 civarında araç ve yaklaşık 5 bin kişi konvoy oluşturup kahramanlarını karşılamaya gelmişti. Yol boyunca 20 den dazla kurban kesimi ve karşılama törenleri…Ortada ne seçim süreci ne de parti zorlaması vardı. Aman Allah’ım bu ne sevgi bu ne vefa bu ne sahiplenme,bu ne samimiyet. Anlatacak kelime bulmakta zorlanıyorum. Bir insan, hele bir siyasetçi bu kadar mı sevilir. Buna gözlerim ve kulaklarımla şahit olmak bu ülkede böyle insanların olması beni hem şaşırttı hem de gelecek adına mutlu etti.

Siyasetin onurlu ve şerefli bir şekilde yapıldığında nelerin olabileceğini de gösterdi. 


Şaşkınlığımı dindirmek için ayak üstü birkaç kişiye bu sevginin sebebini sorduğumda aldığım cevaplar karşısında hayretim ve hayranlığım daha da arttı. 


Üç dönem Milletvekilliği yapan Kaya, milletvekilliği yaptığı sürede aldığı maaşı cebine koymamış fakir, fukaraya dağıtmış yetmemiş kendi şirketinin kazancıyla da bugüne kadar 4.500  öğrenciyi okutmuş. 

Vekil olduğu süreçte de memleketi Ardahan ve Ardahanlı’lar için ne gerekiyorsa yapmış. Şu an Vekil olmadığı halde Ankara’daki ofisi dolup taşıyormuş. Neden biliyormusunuz?Kimin ne sıkıntısı olsa mevcut vekillerin değil,onun çare olacağını bildikleri için. 
İşte böyle, Bizim halkımız vefalıdır yapılanı unutmaz. Kendisine sahip çıkanı sahiplenir bağrına basar. İlgimi çeken diğer nokta da genlerin çoğunlukta olmasıydı. Bunun sebebini şuna bağladım Anasından, basından duyduklarından etkilenen evlat atasına iyiliği dokunanı günü geldiğinde hatırlar,bağına basar. Onun için Saffet Kaya ismi sürekli duyup hayranlık besledikleri bir kahramanları olmuş, onun için sahipleniyorlar.


Konuştuğum kişiler arasında her türlü partiden insanlar vardı, onlar için partinin önemi yoktu. Onların gözünde kendini memleketine adayan Saffet Kaya Partiler üstü bir şahsiyet haline gelmiş.


Siyasetin her türlü kirliliğine şahit olduğumuz bu dönemde,Ardahan da gördüklerim böyle insanların var olduğu sürece karamsarlığa kapılmanın yersiz olduğunu gösterdi. 

Yaşasın onurlu siyaset ve onun şerefli temsilcileri.
 

Bu yazı 152114 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum