içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Dava Adamı Memleket Sevdalısı Saffet Kaya

Sayın Saffet kaya hakkında yazı yazmak oldukça zor çünkü kendisi müstesna bir insandır. Bir  kere Sayın  Saffet Kaya’nın müktesebatı birikimleri liyakati, kazanımları gerek insani gerekse genç, yaşına rağmen megakent İstanbul’da başarılı bir siyasi yaşamın temellerini attı.

Memleketi Ardahan’a olan düşkünlüğü,hizmetleri parti içi istişareleri ile temiz,doğru,dürüst bir siyaset yapmış,mütevazi ama vakur, iddealı, mert duruşu şahsımda büyük bir saygı uyandırmış Sayın KAYA ile ilgili ne kadar zor ama kıvanç duyulacak güzellikte bir görev aldığım bilinciyle kaleme aldım bu yazıyı.


Sayın KAYA kardeşimin muhterem hanımefendi ile çocuklarıyla sıcak, örnek aile yapısıylada mütevazi bir işadamı kimliği vardır.

Sayın Saffet Bey genç yaşına rağmen olgun, tarafsız duygulardan arınmış samimi sevecen kimliği ile inandığı fikirler için gözünü budaktan esirgemeyen, herkese örnek siyasetiyle dört dönem parlemento da bulunmasının tesadüfi olmadığını ortaya koymuştur. Memleketi için Milletvekili maaşını almamış ve memleketine hizmet için adamıştır kendisini.
Ülkesini milletini inandığı dava uğruna canını dahi verecek olan böyle bir arkadaşla birlikte mücadele etmenin şahsım adına ne kadar şanslı olduğumu gördüm ve onur duydum.
Genç cumhuriyetin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatma ve ülkeyi muhassır medeniyet seviyesine yüceltme öyküsünün fikrinin sahibi merkez sağda mücadelede Sayın KAYA’dan çok şey öğrendim. Onunla beraberce omuz omuza tertemizce ülke sevdalısı olarak mücadele ettik. Milletimizden  aldığımız emaneti, aldığımız şekilde hizmetler noktasında ilaveler yaparak bu kutsal emaneti milletimize iade ettik.


Bu arada Sayın KAYA’nın dik duruşu,ülke sevgisinin memleket sevgisini üst seviyede olması benim hayatımda önem arz eden isimlerden biridir Sayın KAYA. Her türlü sevginin saygının üstündedir. Daha genç olmasına rağmen liyakatı,öngörüsü müktesebatı kuvvetlidir.


Asil ve görgülü bir aileden gelmektedir. Ülke Sayın KAYA’dan daha büyük başarılar,hizmetler sorumluluklar beklemektedir. Ülkenin ona ihtiyacı vardır. Elini taşın altına koymalıdır.Sevgili Saffet KAYA’ya sağlık mutluluklar diler saygılarımı sunarım.

 

21. Dönem Milletvekili 
Ramazan GÜL

Bu yazı 132034 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum