içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

KKTC lideri Tatar, Kıbrıs Türklerinin yaşadıklarını Haberler.com'a anlattı: O geceyi unutamıyorum

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur ve Gökay Kalaycıoğlu'na özel konuştu. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü vesilesiyle konuşmasına şehitlerimizi anarak başlayan Tatar, harekat öncesi Kıbrıs Türk'ünün çektiği sıkıntıları dile getirerek, "Savaşın içinde büyüdüğümüz için mutlu bir çocukluğumuz olmadı. 3 yaşındaydım, Rumlar tarafından öldürülen komşularımı hiç unutamıyorum. O geceyi unutamıyorum." dedi.

KKTC lideri Tatar, Kıbrıs Türklerinin yaşadıklarını Haberler.com'a anlattı: O geceyi unutamıyorum
Haberi Sesli Dinle

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Haberler.com'a verdiği özel röportajda, Kıbrıs Barış Harekatı öncesi bölgedeki atmosferi anlattı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde, Haberler.com anlamlı bir özel röportaja imza attı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur ve sunucu Gökay Kalaycıoğlu'na önemli açıklamalarda bulundu.

"ÇOCUKLUĞUMU YAŞAYAMADIM"

Kıbrıs Barış Harekatı öncesi dönemde yaşadıklarından bahseden Tatar, "Çocukluğumu yaşayamadım. Savaşın olduğu bir adada her şey dışa bağımlı. O zamanlarda herkesin 30 Kıbrıs Lirası aldığı bir karar açıkladılar. Bu öyle hiç de büyük bir para değildi. Böyle olunca toplumda bir adalet duygusu güçlendi" ifadelerini kullandı.

"O GECEYİ UNUTAMIYORUM"

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türklerinin yaşadıkları acıları anlatarak, "Savaşın içinde büyüdüğümüz için çok mutlu bir çocukluğumuz olmadı. 3 yaşındaydım, Rumlar tarafından öldürülen komşularımı hiç unutamıyorum. O geceyi unutamıyorum. Annem babama, 'Bir mahalle gelseler bizi de öldüreceklerdi' demişti. Tabi dünyada acılar var, Gazze'de, Ukrayna'da, Bosna'da olduğu gibi... Kıbrıs Türkü çok bedeller ödedi, şehitler verdi. Sırf Türk olduğu için kurşuna dizilen bir terörle karşı karşıya kaldık. Türkiye buraya müdahalesini 1960'lı yıllarda da yapmak istedi. Ama bir türlü bunu gerçekleştiremedi. ABD tehdit etti." şeklinde

Tarih: 20-07-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum