içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ardahan’a geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Mehmet Özhaseki, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Ardahan’da Vali Hayrettin Çiçek’i ziyaret etti, ardından Millet Bahçesi yapım çalışmalarını inceledi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ardahan’a geldi
Haberi Sesli Dinle

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Mehmet Özhaseki, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Ardahan’da Vali Hayrettin Çiçek’i ziyaret etti, ardından Millet Bahçesi yapım çalışmalarını inceledi.

Karayolu ile Ardahan a gelen Bakan Özhaseki, Valilik önünde Vali Hayrettin Çiçek, Milletvekili Kaan Koç, Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber ve ilimiz protokolü tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Ardahan Valiliğini ziyaret eden Bakan Özhaseki, Valilik Şeref Defterini imzalayarak, beraberindekilerle birlikte Valilik Makamına geçti. Vali Hayrettin Çiçek’ten bakanlığın yatırım, çalışma ve hizmetleriyle ilgili bilgiler alan Bakan Özhaseki, daha sonra Valimiz ve beraberindeki heyet ile birlikte TOKİ tarafından Ardahan’da yürütülen Millet Bahçesi yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Özhaseki, yatırımlarla Ardahan'ı daha güzel bir kent yapmak için çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: "Bugün Serhat şehrimiz Ardahan'dayız. Tarihi ve kültürel dokusuyla ülkemizin gözbebeği bir yerindeyiz. İçinde bulunduğumuz mekanda Bakanlığımızın bir çalışması var. Bu çalışmayı yerinde görmek için geldik. 75 dönümlük bir arazide millet bahçesi inşa ediyoruz. İçinde bulunması gereken bütün fonksiyonlar yapılıyor. 

Bir tarafta da Aziziye Kışlası olarak bildiğimiz tarihi eserlerimizi de restore etmeye gayret gösteriyoruz. Anadolu'ya bu açıdan bakıldığı zaman tarihi kültürel ve doğa mirasıyla adeta bir cennet gibi. Hatta bizim bütün Anadolu'yu bir açık hava müzesi olarak ilan etmiş olsak haklı bir iş yapmış oluruz diye düşünüyorum. Millet bahçesi için şuana kadar 150 milyon liradan fazla para harcamış durumdayız. 

Eserlerin her birisinin restore edilmesi, sağlıklı bir şekilde hayata kazandırılması, fonksiyon yüklenerek gelecek nesillere aktarılması gibi kutsal bir görevimiz var. Vatandaşın gelip nefes alacağı, soluklanacağı yeşil alan yapılıyor. Bir taraftan da tarihi mirasımıza sahip çıkıyoruz. Bakanlık olarak Ardahan için harcadığımız 8 milyar lira bir bedel var. Devam eden 3 milyarın üzerinde de yatırımlarımız var. TOKİ'nin yaptıkları var. 

Bütün bu hizmetler, inşallah bundan sonra da devam edecek. Ayrıca Posof ilçesinde devam eden bir millet bahçesi projemiz var.

 Ardahan'ımızı daha güzel yapmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

Ziyaret ve incelemelerini tamamlayan Bakan Özhaseki daha sonra Ardahan’dan ayrıldı

Tarih: 26-03-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum