içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bakan Şimşek'ten S&P'nin Türkiye hamlesine ilk yorum: Attığımız adımlar karşılık buluyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un, Türkiye'nin kredi notu görünümünü 'durağan'dan 'pozitif'e çevirmesiyle ilgili bir değerlendirmede bulundu. Bakan Şimşek, "Attığımız adımlar karşılık buluyor. Orta Vadeli Programımıza güven artıyor. Sabır ve kararlılıkla programı uygulamaya devam edeceğiz." dedi.

Bakan Şimşek'ten S&P'nin Türkiye hamlesine ilk yorum: Attığımız adımlar karşılık buluyor
Haberi Sesli Dinle

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's (S P), Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi. S P'nin hamlesi sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten "Attığımız adımlar karşılık buluyor" yorumu geldi.

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU YÜKSELEBİLİR

Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit eden ve kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevriren S P, ödemeler dengesinin daha da iyileşmesi, döviz rezervlerinin daha hızlı artması ve gelecek 12 ay içinde dolarizasyonda düşüş görülmesi halinde uzun vadeli ülke notunun bir kademe yükseltilebileceğini belirtti.

BAKAN ŞİMŞEK: OVP'YE GÜVEN ARTIYOR

Konu hakkında sosyal medya üzerinden bir değerlendirme yapan Bakan Şimşek, "Attığımız adımlar karşılık buluyor. Orta Vadeli Programımıza güven artıyor. Sabır ve kararlılıkla programı uygulamaya devam edeceğiz. Fiyat istikrarını, cari açıkta kalıcı düşüşü, mali disiplini ve rezerv birikimini sağlayarak, ülkemizi sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına ulaştıracağız."dedi

Tarih: 01-12-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum