içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bahçeli: Fetih başka işgal ise başkadır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’un fethinin 570. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Fetih başka işgal başkadır. İstanbul’un alınmasından 570 yıl sonra yeni bir Türk Yüzyılı’nın ilk adımı da fetih ruhuyla atılmıştır” ifadesini kullandı.

Bahçeli: Fetih başka işgal ise başkadır
Haberi Sesli Dinle

Bahçeli, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Fetih başka işgal başkadır. Tıpkı fikrin başka fitnenin başka olduğu gibi. Fetih bir gönül hareketi, bir medeniyet hamulesi, bir muhabbet hususiyetidir. Özünde maddi ve manevi emanetlerle yoğrulmuş yüksek bir akıl ve ahlak vardır. İstanbul’un fethi cihana derin izler bırakmış muazzam bir dirilişin, muhteşem bir atılımın nişanesidir.

Haberin Devamı

İstanbul’un fethi ile Türklerin Orta Asya’dan başlayan yurt edinme hedefi daha da temellenmiş, müteakiben istikamet Avrupa içlerine doğru yönelmiş ve imparatorluğun hükümranlık ufku genişlemiştir. İstanbul’un alınmasından 570 yıl sonra yeni bir Türk Yüzyılının ilk adımı da fetih ruhuyla atılmıştır. Türk milleti sinesinden fatihler çıkaran, bunun yanı sıra fetih şuurunu canlı tutan dünya üzerindeki nadir milletlerden birisidir. Fetih mührüyle varlığı zırha bürünen İstanbul, Türk-İslam medeniyetinin incisi, itibarı, ebedi iftiharıdır.”

 

Tarih: 30-05-2023

FACEBOOK YORUM
Yorum