içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ardahan Haberi: Sınırın 140 km dışında harekât

Bakan Akar, 27 Eylül tarihinde TSK’nın sınırın 140 kilometre derinliğinde başarılı bir harekât gerçekleştirdiğini, Irak’ın kuzeyindeki Asos’ta terör örgütünün 16 mağrasının imha edildiğini belirtti.

Ardahan Haberi: Sınırın 140 km dışında harekât
Haberi Sesli Dinle

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile 8’inci Hudut Alay Komutanlığı’na sancak verme töreni ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere dün Şırnak’a geldi.

Önce komuta kademesi ile Cizre’deki Korgeneral Refik Kurttekin Kışlası’na geçerek “Demir Pençe Tugayı” olarak bilinen 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı’na bağlı 8’inci Hudut Alay Komutanlığı’nda sancak verme törenine katılan akar ardından basın
toplantısı düzenledi.

Bakan Akar, 85 milyon vatandaşın güvenliği için karada, havada, denizde, hak ve menfaatlerinin korunması için Türk Silahlı Kuvvetleri’nin varını yoğunu ortaya koyduğunu ifade etti. “Sayın Cumhurbaşkanımızın kişilikli ve kimlikli siyasetiyle şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti uluslararası ortamda özne haline geldi” diyen Akar, şunları kaydetti:

“Bizim etki alanımız, ilgi alnımız genişledi, genişliyor. Bu gelişmelere bağlı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin görev ve sorumlukları da arttı. O yüzden daha fazla çalışmak zorundayız. TSK en yoğun günlerini yaşıyor. Hudut güvenliği açısından, şu anda birlik sayısı bakımından, yüksek ileri teknoloji cihazların kullanılması bakımından en üst, en ileri seviyedeyiz.”

‘Zafer sarhoşluğu yok’

En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Akar, “Rehavet yok, zafer sarhoşluğu yok, bırakmak yok, ihmal yok, unutmak yok. Bunu sonuna kadar götüreceğiz. Terörist nerede, hedefimiz orası. Biz bunu yaparken de şunun altını çiziyoruz; biz Irak ve Suriye başta olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne onların egemenlik haklarına son derece saygılıyız” diye konuştu.

16 mağara vuruldu

İki gün önce teröristleri etkisiz hale getirmek için Irak’ın kuzeyinde 140 kilometre derinliğe girildiğini kaydeden Bakan Akar, şu bilgileri paylaştı: “İki gün önce TSK 140 kilometre girdi. Asos’ta 16 terörist mağarasını, sığınağını, barınağını, sözde komuta yerini büyük bir başarıyla vurdu ve tahrip etti ve bu devam edecek. Bu faaliyetlerde korucu kardeşlerim de burada. Onlar da bu işi gayet iyi biliyorlar. Onlar da bunun çok güzel farkındalar. Gerçekten daha önce girilemez denilen yerler, çıkılamaz denilen ne varsa bunların hepsine Mehmetçik girdi, çıktı, her tarafı tek tek ama tek tek samanlıkta iğne arar gibi aramak suretiyle temizlemeye devam ediyor.”

‘Terörist neredeyse hedefiniz orası’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki komutanlar Şırnak’ta, 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı’nı ziyaret etti. Akar, sınır ötesinde ve sınır hattında görevli birliklerin komutanları ile video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

Sahadaki son duruma ilişkin bilgi alan, talimatlar veren Akar, “Büyük fedakarlık ve kahramanlıkla gerçekleştirilen başarılı terörle mücadele operasyonlarından dolayı kahraman Mehmetçiğimizi kutluyorum” dedi. Akar, terör belasından asil milleti kurtarmakta kararlı olduklarını belirtti. Birlik komutanlarının “Moral ve motivasyonumuz tam, verilecek her türlü göreve hazırız” ifadelerini kullanması üzerine Akar, “Terörist neredeyse hedefiniz orası” talimatı verdi.

Tarih: 30-09-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum