içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Ardahan Haberi: Kars, Ardahan ve Iğdır yöresinin tanıtımı Kocaeli nde yapıldı.

Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı ile Kocaeli Serhat İlleri Kars, Ardahan, Iğdır Dayanışma Derneği'nin işbirliğinde düzenlenen kültür ve yöresel ürünler festivali başladı. Protokol üyeleri, siyasi partilerin katılımı ile yapılan görkemli açılışta Kars, Ardahan ve Iğdır yöresinin tanıtımı yapıldı.

Ardahan Haberi: Kars, Ardahan ve Iğdır yöresinin tanıtımı Kocaeli nde yapıldı.
Haberi Sesli Dinle

Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı ile Kocaeli Serhat İlleri Kars, Ardahan, Iğdır Dayanışma Derneği'nin işbirliğinde İnterteks Fuar Alanı Otoparkında düzenlenen kültür ve yöresel ürünler festivaline; AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Cemil Yaman ve İlyas Şeker, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, davetli ve misafirler katıldı. Programda katkı sunan dernek başkanları ve protokol üyelerine plaketleri takdim edildi. Aşık Maksut Feryadi konseri ile başlayan kültür ve yöresel ürünler festivali pazar akşamı sona erdi 

Serhat İlleri Kars-Ardahan-Iğdır Dayanışma Derneği Başkanı Fuat Katkay, "Yapılan faaliyetin amacı Kars, Ardahan, ve Iğdır yöresinin kültür ve lezzetini Kocaelili olma hevesiyle ziyaretçilere tanıtmak. Bu tanıtım günlerini adını festival koyma sebebimiz, diğer ürünlerden de çeşitlerin yer alması. Burada yöremizden 21 şair yazardan oluşan kültür yolumuz var. Yöresel ürünler ve lezzetlerimizle birlikte 60 stant yer aldı. Festivalimize katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kars-Ardahan-Iğdır Vakfı Başkanı Taner Sarıçayır, "Bizler farklı şehirlerde olsak da gelenek görenek adetlerimizi bozmuyor, yaşatıyoruz. Yeni umut, yeni hayallerimiz var. 2023 yılı hoş gelsin, bereketli gelsin” dedi.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, "Memleketimizden, doyduğumuz şehir Kocaeli'ye geldik. Örf adeti yaşatan büyüklerimizden Allah razı olsun. Doğduğumuz toprakları unutmayalım. Her yıl Ocak ayının ilk haftası şehitlerimizi anma günümüz. Unutmayalım" ifadelerini kullandı.

 

Tarih: 18-12-2022

FACEBOOK YORUM
Yorum